SOS: Ανθεκτικοί μύκητες μας απειλούν με «πανδημία»!

Οι μύκητες ήδη είναι ανθεκτικοί στα αντιμυκητιασικά φάρμακα – Ανάγκη για άμεσα μέτρα προειδοποιεί διεθνής ομάδα επιστημόνων

Οι ανθεκτικές λοιμώξεις από μύκητες απειλούν να μετατραπούν σε μια νέα «πανδημία». Αυτό προειδοποιεί με σχόλιό της στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, του Ινστιτούτου Westerdijk και του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι περισσότεροι παθογόνοι μύκητες που έχουν ταυτοποιηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και οι οποίοι είναι σήμερα υπαίτιοι για περίπου 3,8 εκατομμύρια θανάτους ετησίως είτε είναι ήδη ανθεκτικοί στις θεραπείες είτε αναπτύσσουν ταχέως ανθεκτικότητα στα αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Μύκητες εκτός από βακτήρια

Οι συγγραφείς του άρθρου σημειώνουν πως το γεγονός ότι το βάρος έχει πέσει τα τελευταία χρόνια μόνο στα βακτήρια δεν μπορεί να προσφέρει συνολική λύση ενάντια στη μικροβιακή αντοχή (ΑΜR). Για αυτό και ζητούν η επικείμενη συνάντηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη μικροβιακή αντοχή η οποία θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη να περιλάβει την ανθεκτικότητα των μυκήτων στις θεραπείες.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News