Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Βρέθηκαν δύο νεκροί

Η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις – Λίγο πριν τις 6 το πρωί έγιναν γνωστό ότι βρέθηκαν δύο νεκροί.

Τραγωδία στην Κορινθία, όπου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο, καθώς λίγο πριν τις 6 βρέθηκαν δύο νεκροί στο Ελληνικό.

Αναμένεται η ταυτοποίηση ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά.

Οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν, έναν φίλο τους που ήταν σε μαντρί. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους έχουν χαθεί.

«Αυτή την στιγμή έχουμε 2 αγνοουμένους, έχουν εντοπιστεί 2 σοροί και αναμένεται να γίνει η ταυτοποίησή τους. Ο βοσκός έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο ίδιος μας είπε ότι τα δύο άτομα μετέβησαν οικειοθελώς προς το μαντρί του για να τον βοηθήσουν. Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των σορών», είπε στο MEGA, o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Η φωτιά ανέπτυξε δυναμική και οι άνεμοι έφτασαν τα 7 μποφόρ στην περιοχή και δημιούργησαν μέτωπα στον ορεινό όγκο του Ξυλόκαστρου και στα σύνορα με την Κορινθία», σημείωσε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News