Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η δεύτερη ευκαιρία του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να θεωρήσει απόψε πως δεν οφείλει να αλλάξει τίποτε στη φυσιογνωμία και στο στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα χρειάζεται ένα νέο αφήγημα.

Ήταν σαφές μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε το «πάνω χέρι» των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά των 8,5 μονάδων από τον δεύτερο Χάρη Δούκα του έδινε έναν «αέρα» νίκης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα πήγαιναν λιγότεροι ψηφοφόροι σήμερα στις κάλπες. Όπερ κι εγέννετο, κάπου 88.000 άτομα αποφάσισαν πως η διαδρομή τους ολοκληρώθηκε την πρώτη Κυριακή και κάπως έτσι φτάσαμε στην επικράτηση Ανδρουλάκη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εκτιμούσαν πως αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό την προηγούμενη Κυριακή και στη θέση του Χάρη Δούκα βρισκόταν ο Παύλος Γερουλάνος, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στην πολιτική ωστόσο δεν πορεύεσαι με βάση το «αν», αλλά με την πραγματικότητα.

Αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι η βάση του κόμματος αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον πρόεδρό του, που δεδομένης της παρούσας συγκυρίας ίσως να είναι και η τελευταία.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News