Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Προβάδισμα Χάρις έναντι Τραμπ με 46%

Η Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις διατηρεί οριακό προβάδισμα, με ποσοστό 46% έναντι 43% για τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με το απαισιόδοξο εκλογικό σώμα να δηλώνει ότι η χώρα είναι στον λάθος δρόμο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos.

Το προβάδισμα της Χάρις στη δημοσκόπηση, που κράτησε έξι ημέρες και ολοκληρώθηκε χθες, δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το ποσοστό 45% που συγκέντρωσε έναντι 42% για τον Τραμπ σε δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που έγινε μία εβδομάδα νωρίτερα, ενισχύοντας την άποψη ότι η μάχη είναι αμφίρροπη μόλις δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η Χάρις έχει προβάδισμα εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι έχουν απαισιόδοξη άποψη για την κατάσταση της οικονομίας και τη μετανάστευση –και γενικά τάσσονται υπέρ της προσέγγισης του Τραμπ σε αυτά τα θέματα.

Περίπου το 70% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι το κόστος ζωής του βρίσκεται σε λάθος δρόμο ενώ το 60% είπε ότι η οικονομία οδεύει στη λάθος κατεύθυνση και το 65% έδωσε την ίδια απάντηση για τη μεταναστευτική πολιτική.

Οικονομία, μετανάστευση και απειλές για τη δημοκρατία τα σημαντικότερα προβλήματα

Οι ψηφοφόροι δήλωσαν επίσης ότι η οικονομία και η μετανάστευση, μαζί με τις απειλές για τη δημοκρατία, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρα. Στην ερώτηση ποιος υποψήφιος έχει την καλύτερη προσέγγιση σε αυτά τα θέματα, ο Τραμπ προηγείται στο θέμα της οικονομίας — 46% έναντι 38%– και τη μετανάστευση με 48% έναντι 35%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News