Η Coca-cola απάντησε στον Τραμπ: «Το σιρόπι καλαμποκιού είναι ασφαλές»
Η Coca-Cola υπερασπίστηκε τη χρήση σιροπιού καλαμποκιού στα αναψυκτικά της στις ΗΠΑ, μετά τη σημερινή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έπεισε την εταιρεία να στραφεί στη χρήση ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο.
Σύμφωνα με τον Guardian, αρχικά, η εταιρεία αρκέστηκε σε μια γενική δήλωση εκτίμησης για τον «ενθουσιασμό του Προέδρου Τραμπ» και άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζονται νέες «καινοτόμες προτάσεις» στο χαρτοφυλάκιό της. Ωστόσο, την Πέμπτη προχώρησε σε πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση, υπερασπιζόμενη ρητά τη χρήση του σιροπιού υψηλής φρουκτόζης από καλαμπόκι (HFCS), το οποίο εδώ και χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της σύνδεσής του με την παχυσαρκία στις ΗΠΑ.
«Το όνομα ίσως ακούγεται περίπλοκο, αλλά το σιρόπι υψηλής φρουκτόζης είναι απλώς ένα γλυκαντικό από καλαμπόκι» ανέφερε η Coca Cola σε ανακοίνωσή της. «Είναι ασφαλές, έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες ανά μερίδα με τη ζάχαρη και μεταβολίζεται με παρόμοιο τρόπο από τον οργανισμό».
Διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παναθηναϊκός Conference League: Αυτός είναι ο αντίπαλος στον δεύτερο προκριματικό
- ΑΕΚ Παρασκήνιο: Τι πραγματικά ισχύει με τον Ουναχί
- Ολυμπιακός: Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης - To μήνυμα ενότητας του Βαγγέλη Μαρινάκη
- Βετεράνοι ΠΑΟΚ: Το ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Λουτσέσκου και η εμπιστοσύνη τους προς τον Ιβάν Σαββίδη
- Παναθηναϊκός: Οριστικά στη Βίτζεβ Λοτζ για Σφιντέρσκι - Αυτό είναι το deal
