ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Δύο σεισμοί στην Κρήτη με διαφορά οκτώ λεπτών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι καθώς σημειώθηκε σεισμός 3,7 και 4,5 Ρίχτερ με διαφορά οκτώ λεπτών.

Διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κρήτη 3,7 και 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, με διαφορά οκτώ λεπτών το πρωί της Πέμπτης. 

Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων, στις 11:04. Έπειτα, ακολούθησε νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:12,  δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος επίσης πέντε χιλιομέτρων.

Η απόκτηση γνώσεων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου του σεισμού και οι δράσεις που γίνονται, σε μία χώρα με συνεχή σεισμική δραστηριότητα όπως η Ελλάδα, πρέπει να ξεκινά από τα πρώτα σχολικά χρόνια, επισημαίνει ο Γεράσιμος Χουλιάρας, με τον ίδιο να αναφέρει ότι έχει καταφέρει να υλοποιεί μαθήματα σεισμογραφίας σε σχολικά τμήματα, γνωρίζοντας στα παιδιά τα σεισμόμετρα.

Θεωρεί απαραίτητη την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας που θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής σχολικής διαδικασίας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News