ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ: Κάθειρξη 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας την Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, καταδικάζοντάς τη με 15 έτη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει με τη μέγιστη ποινή την Έφη Κακαράντζουλα, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, για την επίθεση με το βιτριόλι. Η ποινή κάθειρξης 15 ετών, με ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθιας, επιβλήθηκε ομόφωνα, αφού αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε, με τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, που τόνιζαν ότι «η πράξη που έχει διαπράξει είναι εκείνη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση». Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε και για το αδίκημα της απείθιας σε βαθμό πλημμελήματος, με το δικαστήριο να διακόπτει, προκειμένου να αποφανθεί για τη χορήγηση ελαφρυντικών και στη συνέχεια επί των ποινών.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, με τον συνήγορο να μη ζητά την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας»

Η υπεράσπιση ζήτησε, ωστόσο, την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο περιστατικό της Μονής Πετράκη, που υπήρχε επίσης επίθεση με καυστικό υγρό και έχει αναγνωριστεί στους δράστες το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Γιατί ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα χορήγησης ελαφρυντικών στην Έφη Κακαράντζουλα. Ο εισαγγελέας Χαρ. Μαστοραντωνάκης ζήτησε να μη χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό, ειδικά για το αίτημα του συννόμου βίου, κανοντας λόγο για «δόλια μεθοδευμένη και υπολογισμένη εκτέλεση εγκληματικού σχεδίου, με στόχο να ικανοποιήσει τον σκοπό της». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News