ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ: Λέει «όχι» σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα

Σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις, πρότεινε ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού εδώ και μερικές εβδομάδες έχει τρομάξει κυβέρνηση και ειδικούς. Σταθερά υψηλά παρέμειναν και χθες Τετάρτη τα κρούσματα στην Ελλάδα, με τις μολύνσεις στη χώρα μας να ξεπερνούν τις 7.000. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.108 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατέκτησε την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Μάλιστα, για πολλοστή συνεχόμενη μέρα, τόσο η Αττική, όσο και η Θεσσαλονίκη κατέγραψαν τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων. Συγκεκριμένα, το λεκανοπέδιο 1.826 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 1.200.

Σε ένα τέτοιο κλίμα ο ιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα «δεν παίζει και δεν παίζεται», θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές. Προειδοποίησε ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων μπορεί δυστυχώς η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από τον κορoναϊό.

Προτείνει σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές των ανθρώπων, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Λέει «όχι» σε ρεβεγιόν παρά μόνο εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News