MEDIA: Το μεγάλο deal, τα τηλέφωνα Μελισσανίδη και τα σχέδια Σαμαρά για τον Λοβέρδο

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται πασίγνωστος καναλάρχης με επιχειρηματία που το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισε να αναπτύσσει (έντονη) δράση και στον χώρο των media.

Οι δύο πλευρές που διατηρούν διαχρονικά ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, αυτή την περίοδο διερευνούν το ενδεχόμενο και της μετοχικής συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο καναλάρχης (και όχι μόνο) συζητά ακόμη και την περίπτωση της πλήρους αποεπένδυσης. Μάλιστα οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέσα στο χρόνο να δούμε να βγαίνει λευκός καπνός, που θα οδηγήσει σε deal. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα όσα ακούγονται, θα βρεθούμε μπροστά σε μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικότητα συνολικά για τον χώρο των media.

Ο πολιτικός ρόλος της Μπουζάλη

Τη Βίβιαν Μπουζάλη του Ομίλου Μυτιληναίου τη γνώρισα, αν δεν κάνω λάθος το 2004, στο κολωνακιώτικο «JK» του φίλου μου του Γιάννη του Κολοκυθά, στέκι που σύχναζαν οι υπουργοί και οι βουλευτές της διακυβέρνησης Καραμανλή. Η Βίβιαν αν δεν κάνω λάθος, είχε εκλεγεί βουλευτής στην Καστοριά και ήταν από τα πρόσωπα που είχαν προοπτική. Κάποια στιγμή την έχασα, ώσπου τη συνάντησα δίπλα στον Βαγγέλη Μυτιληναίο. Κατά κοινή παραδοχή μιλάμε για μια ικανή γυναίκα και ακόμη πιο ικανή επαγγελματία. Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

-Πολύ απλά, γιατί προχθές ένας παλιός και έμπειρος επί των νεοδημοκρατικών δρώμενων, μου εξηγούσε τον βαθμό των σχέσεων που έχει η Μπουζάλη με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης του προέδρου Κυριάκου. Προφανώς, ούτε κι αυτός γνώριζε ότι οι περισσότεροι εκ των κυβερνητικών αξιωματούχων (συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού) είναι ίδια «σειρά» με τη Βίβιαν. Σε ό,τι αφορά τώρα στα υπόλοιπα που θέλουν τη στενή συνεργάτιδα του προέδρου Βαγγέλη να συζητά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική και να είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή στις επόμενες εκλογές, έχω την αίσθηση (χωρίς να γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο) ότι απλώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Από τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας η Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου έχει φύγει μπροστά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ο Μελισσανίδης και οι συνδρομές της «Ναυτεμπορικής»

-Οι επαφές του Μελισσανίδη με διάφορους δημοσιογράφους που θέλει να προσλάβει στη «Ναυτεμπορική» είναι λίγο ως πολύ γνωστές. Όπως γνωστή είναι η εμπλοκή του στο όλο project, που κανείς δεν έχει καταλάβει… Εκείνο που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο «Τίγρης» τηλεφωνεί ο ίδιος προσωπικά (κυρίως στις τράπεζες) για να ζητήσει να αγοράσουν συνδρομές της «Ναυτεμπορικής». Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει και πολλά στο συγκεκριμένο επίπεδο, αφού οι περισσότεροι εξ όσων πλησιάζει, δεν θέλουν καν να ακούνε για εφημερίδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News