ΟΜΙΚΡΟΝ: Τα τρία συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Δηλώσεις του διευθυντή Αντιμετώπισης Επειγόντων του ΠΟΥ – «Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή Covid-19» – Υπάρχει λόγος που εξαπλώνεται τόσο γρήγορα στη Νότια Αφρική.

Τρία συμπεράσματα φαίνεται να προκύπτουν σε αρχικό στάδιο όσον αφορά την Ομικρόν σύμφωνα με τον Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής της διεύθυνσης αντιμετώπισης επειγόντων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν (αν και λιγότερο), η Ομικρον δεν δείχνει καμία αύξηση της σοβαρότητας της κατάστασης και είναι πιο συχνές οι επαναμολύνσεις.

Δεν υπάρχει «κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν» τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον από τις σοβαρές μορφές της covid-19, εκτίμησε ο Μάικλ Ράιαν.

«Έχουμε πολύ αποτελεσματικά εμβόλια που έχουν αποδείξει την επάρκειά τους απέναντι σε όλες τις παραλλαγές μέχρι τώρα, όσον αφορά τη σοβαρότητα της ασθένειας και την ανάγκη νοσηλείας», είπε ο δρ Ράιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο» με την Όμικρον, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είμαστε ακόμη στην αρχή των μελετών γι’ αυτήν την παραλλαγή που εντοπίστηκε στις 24 Νοεμβρίου και έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε περίπου 40 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News