ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Ηλεκτρονικά οι γονικές παροχές – Αποφορτίζονται οι Eφορίες

Αποφορτίζονται οι Εφορίες από χιλιάδες φορολογούμενους που προσπαθούν να μεταβιβάσουν ακίνητα στα παιδιά τους μέσω γονικών παροχών ή δωρεών ή χρημάτων.

Από σήμερα, παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στην πλατφόρμα myProperty. Όπως προκύπτει από την απόφαση, ηλεκτρονικά υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής. Μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παράταση των προθεσμιών για όσους επιθυμούν να μεταβιβάσουν ακίνητα προκειμένου να προλάβουν, καθώς από την 1η Ιανουαρίου αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που προβλέπουν αυξήσεις στο 55% των τιμών ζώνης.

Ηλεκτρονικές δηλώσεις: Μέσω της πλατφόρμας myProperty υποβάλλονται οι αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής, για τη σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου που αφορούν σε:

-ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων (Α.Π.Α.Α.),

-κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε είδους (ενδεικτικά μετοχές, απαιτήσεις, αξίες, αυτοκίνητα, έργα τέχνης, κ.λπ.) και

-χρηματικά ποσά προς τα πρόσωπα που υπάγονται στην Α’ κατηγορία (σύζυγοι, παιδιά, εγγόνια, παππούδες, γιαγιάδες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News