EXPERIENCE PARK: Σε 3 μέρες ανοίγει ο μεγάλος χώρος αναψυχής στο Ελληνικό! (vid)

Το παλιό αεροδρόμιο που βρισκόταν στο Ελληνικό, θα γίνει ένα φαντασμαγορικό πάρκο και μάλιστα, θα είναι ένα απο τα καλύτερα πάρκα της Ευρώπης!

Το πάρκο που όλοι περιμέναμε, ανοίγει τις πύλες του στις 20 Δεκεμβρίου στο Ελληνικό (παλιό αεροδρόμιο) και είναι έτοιμο να υποδεχτεί παιδιά και ενήλικες καθώς θα διεξαχθούν γιορτινές εκδηλώσεις ενόψει Χριστουγέννων.

Το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Eίναι ένα νέο αστικό πάρκο σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα βιωματικό πάρκο, για την αρχή ενός νέου τρόπου ζωής, όπως αναφέρει η Lamda Development. Το Experience Park προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών για κάθε ηλικία και κάθε προτίμηση. Έχει σχεδιαστεί με στόχο να δημιουργήσει μια νέα πράσινη όαση για τους Αθηναίους, και να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου διαβίωσης και αναψυχής.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Experience Park, το κέντρο αναψυχής αποτελεί το πρώτο από τα μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό. Το πάρκο σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας ευρύτερης αστικής ανάπλασης. 

Το Ελληνικό, σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο “Foster + Partners”, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Είναι ένας εμβληματικός προορισμός με επίκεντρο ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα της Ευρώπης: το Πάρκο του Ελληνικού.

Το The Ellinikon, συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, ένα πρότυπο αστικής ανάπτυξης και αειφόρου διαβίωσης.

Φέτος τα Χριστούγεννα μπορούμε να τα περάσουμε στο νέο πάρκο της Αθήνας, να αφεθούμε στις μυρωδιές των γλυκών και να νιώσουμε αυτή τη χαρά που ίσως να λείπει στις μέρες μας!

Το πάρκο μπορείτε να το επισκεφθείτε απο Δευτέρα έως Κυριακή: 17:00 – 22:00 με δωρεάν είσοδο και πάρκινγκ!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News