ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Τα δύο σενάρια για τα γήπεδα

Συσκέψεις σήμερα για νέα μέτρα. Τα δύο σενάρια για τα γήπεδα, τι θα συμβεί με την τηλεργασία.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης των στοιχείων, υπό την σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον και με την αγωνία μιας νέας σημαντικής επιδείνωσης της πανδημίας, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου.

Θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Άμεση θα είναι η επαναφορά της τηλεργασίας στο 50% του προσωπικού όπου αυτό είναι εφικτό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέτρο που θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα γήπεδα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iefimerida.gr, υπάρχουν δύο προτάσεις, η πρώτη είναι να μειωθεί στο μισό ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών και η δεύτερη να απαγορευθεί εντελώς η παρουσία τους στους αγώνες.

Πλεύρης: «Σίγουρα θα παρθούν μέτρα στα γήπεδα»

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε στον ΑΝΤ1 για νέους περιορισμούς στα γήπεδα: «Αντικείμενο συζήτησης είναι τα γήπεδα να ξέρετε. Ενώ στα σινεμά και βλέπουμε ότι υπάρχει μια τήρηση των μέτρων στα γήπεδα, δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι μπαίνει η Αστυνομία και κάνει τον έλεγχο για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι δεν τηρούν τα μέτρα, οπότε εκεί σίγουρα θα υπάρχουν παρεμβάσεις. Δεν ξέρω όμως να σας πω, αν ο βαθμός των παρεμβάσεων θα φτάνει απλώς σε δραστική μείωση των θεατών».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News