ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οι φετινές μειώσεις φόρων που στηρίζουν τα εισοδήματα

Στήριξη των εισοδημάτων με παρεμβάσεις ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ και εκσυγχρονισμό των δομών της οικονομίας περιλαμβάνει το πακέτο που έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται για την οικονομία από την 1η Ιανουαρίου, παρά την αβεβαιότητα που δημιουργεί η διπλή κρίση πανδημίας και ανατιμήσεων στα ενεργειακά προϊόντα.

Σε δήλωση του στο Capital.gr, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης, περιγράφοντας το σχέδιο πίσω από τις παρεμβάσεις για το 2022, τονίζει ότι “η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της πολιτικής αντιμετώπισης των έκτακτων επιπτώσεων από την πανδημία σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ξεδιπλώνει και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει εκλεγεί. Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων που βελτιώνουν τα εισοδήματα και αντιμετωπίζουν σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων. Στόχος είναι η διατηρήσιμη υψηλή ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος όλων και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας”.

Ειδικότερα , το πακέτο των παρεμβάσεων για την στήριξη των εισοδημάτων και της εργασίας που υλοποιούνται ήδη περιλαμβάνει: 

1. Την αύξηση του κατώτερου μισθού από την αρχή του χρόνου κατά 2%, με προοπτική και δεύτερη αύξηση πριν το τέλος του χρόνου. Είναι προφανές ότι το μέτρο έχει ως στόχο την ενίσχυση των εισοδημάτων, ειδικά για τους χαμηλόμισθους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News