ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: «42 ευρώ το μήνα η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος- 54 ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά» (vid)

O Kώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τα μέτρα επιδότησης του ρεύματος για τον Ιανουάριο. Τι θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέση μηνιαία ενίσχυση 42 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά- ανεξαρτήτως εισοδήματος και τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας- ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για τον μήνα Ιανουάριο.

Στα νοικοκυριά, θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή. Στα νοικοκυριά που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα είναι 54 ευρώ.
 
Για τις πρώτες 150 KWh κατανάλωσης ανά μήνα, επιδοτείται το 80% της αύξησης δηλαδή me 24 ευρώ. Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300kWh επιδοτείται το 60% της αύξησης, δηλαδή με 18 ευρώ.

Οριζόντια θα επιδοτηθούν όλα τα μη οικιακά τιμολόγια, δηλαδή επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, (είτε χαμηλής, είτε μέσης, είτε υψηλής τάσης). Η τιμή της επιδότησης ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για το φυσικό αέριο, προανήγγειλε επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα σε 540.000 οικιακούς καταναλωτές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ ειδικά για τους πελάτες της ΔΕΠΑ η εταιρεία χορηγεί επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα και θα ζητηθεί ανάλογη στήριξη και για τους υπόλοιπους παρόχους.

Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, η κυβέρνηση θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή και τα οποία αφορούσαν καταναλωτές και επιχειρήσεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

Πηγή: TheToc

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News