ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η αύξηση των θανάτων βάζει φρένο στη μαζική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Το sportday.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίασης της Επιτροπής Ειδικών για την παράταση ή μη των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το sportday.gr καταγράφει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίασης της Επιτροπής Ειδικών για την παράταση ή μη των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

H σημερινή Τετάρτη (19/1) κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για την επιστροφή του ελληνικού αθλητισμού σε μια στοιχειώδη κανονικότητα, μετά τις εξαιρετικά προβληματικές εβδομάδες που προηγήθηκαν λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού.

Με την Επιτροπή των Ειδικών να συνεδριάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εισηγηθεί την παράταση ή μη της εφαρμογής των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας που βρίσκονται σε ισχύ από τις αρχές του χρόνου, το θέμα της αύξησης του αριθμού των θεατών στα γήπεδα της χώρας, θα είναι ένα από αυτά που θα τεθούν προς συζήτηση.

Φοβίζει ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σημαντική μείωση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, η παράλληλη σημαντική αύξηση του αριθμού των θανάτων (που Δευτέρα και Τρίτη ξεπέρασαν τους 100 μετά από πολλές εβδομάδες) δείχνει να καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την διαφοροποίηση των μέτρων που επηρεάζουν και τον ελληνικό αθλητισμό.

Όλες οι ενδείξεις και όλα τα ρεπορτάζ που προέρχονται από κύκλους της Επιτροπής, παραπέμπουν αυτή τη στιγμή σε εισήγηση για παράταση των μέτρων για δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες.

Τα ισχύοντα μέτρα έχουν ημερομηνία λήξης την Κυριακή 24/1 (άρα δεδομένα όλοι οι αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου θα διεξαχθούν με το πλαφόν των 1.000 θεατών), ωστόσο οι δεκάδες νεκροί που ανακοινώνονται καθημερινά με την ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλειών, αποδεικνύουν ότι η πανδημία είναι εδώ και κάνουν τους επιστήμονες να είναι σκεπτικοί για το κατά πόσο θα ήταν τώρα η κατάλληλη ώρα να αρθούν τα μέτρα.

Μάχη και πίεση για την επιστροφή των διαρκείας στα γήπεδα

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες μέρες ήταν η ακόλουθη:

Τρίτη 18 Ιανουαρίου: 23.340 νέα κρούσματα, 106 θάνατοι, 673 διασωληνωμένοι
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου: 18.834 νέα κρούσματα, 101 θάνατοι, 672 διασωληνωμένοι
Κυριακή 16 Ιανουαρίου: 10.783 νέα κρούσματα, 95 θάνατοι, 680 διασωληνωμένοι
Σάββατο 15 Ιανουαρίου: 17.447 νέα κρούσματα, 78 θάνατοι, 686 διασωληνωμένοι

Μοναδική ελπίδα αλλαγής των δεδομένων σε ότι αφορά τον αθλητισμό (που θα σημάνει αυτόματα την αύξηση των θεατών στα γήπεδα) είναι η κυβερνητική βούληση για επιστροφή στα γήπεδα τουλάχιστον των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας των ομάδων, αίτημα που κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της Super League 1 και της Super League 2, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Εντός της ημέρας το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει, ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης των ειδικών, η αύξηση των θανάτων μοιάζει να αποτελεί τροχοπέδη σε οποιαδήποτε απόφαση χαλάρωσης των μέτρων σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News