ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΕΛΠΙΣ»: Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την «επικίνδυνη Τετάρτη» που ξημερώνει

Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τετάρτη (26/1) ωστόσο τα προβλήματα που έχει αφήσει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ελπίς» δεν πρόκειται να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Το αντίθετο, ξημερώνουν δυο επικίνδυνες μέρες.

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στον Alpha 9,89 τόνισε:

«Η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα μετά την κακοκαιρία λόγω παγετού. Η θερμοκρασία σήμερα δεν είχε πέσει πολύ χαμηλά λόγω νεφώσεων, ωστόσο αύριο επειδή ο καιρός έχει ανοίξει θα έχουμε μια ενέφελη νύχτα και στις περιοχές που είναι χιονοκαλυμένες η θερμοκρασία θα πέσει πάρα πολύ»

»Επομένως το πρωί της Τετάρτης, θα έχουμε ισχυρό παγετό. Οι επιφάνειες θα παγώσουν. Δυστυχώς πολλές περιοχές δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι είναι άφθονο μέσα στο δρόμο»

»Πιο ασφαλείς θα είμαστε όταν το χιόνι λιώσει. Το φρέσκο χιόνι μπορεί να το περπατήσει κάποιος, ο πάγος δεν αντιμετωπίζεται… Την Τετάρτη οι δρόμοι θα μετατραπούν σε παγοδρόμια. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με παγετό».

Αρναούτογλου: Προσοχή στην Κρήτη

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση του στο facebook προειδοποίησε μεταξύ άλλων:

Λίγο προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο!

Όσον αφορά στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μαζί με το σημερινό, θα χρειαστούμε σίγουρα ακόμα ένα εικοσιτετράωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News