ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η χώρα που γέμισε τα ταμεία της από το… στοίχημα

Το 2018 ο νόμος περί τυχερών παιχνιδιών της Δανίας τροποποιήθηκε και οι αλλαγές έκτοτε είναι πολλές. Τι άλλαξε στο στοίχημα.

Το 2018 ο νόμος περί τυχερών παιχνιδιών της Δανίας τροποποιήθηκε και οι αλλαγές έκτοτε είναι πολλές.

Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά στον αντίκτυπο που είχαν αυτές οι τροποποιήσεις στη Δανία συνολικά, στο πως κατάφερε να γίνει η 2η χώρα στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό online παικτών, την άνοδο του στοιχήματος μέσω κινητών τηλεφώνων αλλά και πως λειτουργούν αυτές οι αλλαγές στην οικονομία της χώρας. Την ίδια ώρα βέβαια στην Ελλάδα, λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου νέες μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες όπως η Fonbet, έχουν λάβει νόμιμη άδεια και προσφέρουν με αξιοπιστία και ασφάλεια τις υπηρεσίες τους.

Περισσότεροι Δανοί στοιχηματίζουν online

Την περασμένη χρονιά η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας, Spillemyndigheden, αποκάλυψε πόσο δημοφιλή είναι πλέον το online στοίχημα και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στη Δανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 το online στοίχημα κάλυπτε το 54% της συνολικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2012.

Αναμφίβολα η χαλάρωση της νομοθεσίας για το διαδικτυακό στοίχημα το 2018 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη αυτή αύξηση. Πλέον ολοένα και περισσότερες εταιρείες υποβάλλουν αιτήσεις για την εξασφάλιση άδειας που θα τους επιτρέπει να προσφέρουν νόμιμα υπηρεσίες στη χώρα και έτσι οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από πληθώρα στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Ένας ακόμη παράγοντας που έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεγάλη αύξηση του online στοιχήματος, είναι η βελτίωση των εφαρμογών που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες στους πελάτες τους για online στοίχημα και τυχερά παιχνίδια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News