Κορωνοϊός: Πότε προβλέπεται να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω
Πρόκειται για το motto που έχει αρχίσει να λέγεται όλο και πιο πυκνά τις τελευταίες μέρες, από ειδικούς και μη. Το θέμα, βέβαια, είναι κατά πόσο είμαστε κοντά και στην υλοποίησή του.
«Οι σκληροί δείκτες δεν θα υποχωρήσουν εύκολα, κάτι που για μας είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό. Πρώτον, γιατί μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες οι εισαγωγές αφορούσαν σε περιστατικά Δέλτα, που έχουν μακρύ χρόνο νοσηλείας. Δεύτερον, γιατί οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 χρόνων έχουν μεγάλες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά, να εισαχθούν σε νοσοκομείο και να μπουν σε ΜΕΘ. Με αυτούς τους δύο παράγοντες, δεν περιμένουμε πως ένας μαγικός διακόπτης θα αδειάσει τα νοσοκομεία», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπολογίζει ότι θα είναι αυξητικά τα νούμερα των ημερησίων κρουσμάτων μέσα στον τρέχοντα μήνα. Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι έως περίπου τις 24 Φεβρουαρίου, θα φτάσουμε τα 31.000 με 32.000 κρούσματα ως εβδομαδιαίο μέσο όρο, ενώ μπορεί να δούμε και 35.000 κρούσματα σε μια ημέρα, κατά την οποία ο αριθμός των τεστ θα είναι πολύ μεγάλος. Ο ίδιος αποδίδει την αυξητική τάση των κρουσμάτων κυρίως στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με την τρίτη δόση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Κορυφαίος στον πλανήτη ο Χρήστος Μουζακίτης!
- Ολυμπιακός: Η απίθανη στιχομυθία του Ρόντινεϊ με τον Φορτούνη!
- AEK: Δίνει 1.5 εκατ. ευρώ στην ΕΠΟ για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου
- Εθνική Ελλάδος: Μαθαίνει αντίπαλο για τα playoffs του Nations League - Ποιοι είναι οι 4 υποψήφιοι αντίπαλοι
- Δώρο Χριστουγέννων 2024: Νωρίτερα η καταβολή του στους δικαιούχους - Πώς υπολογίζεται