Μαριανίνα Κριεζή: Πέθανε η στιχουργός της «Λιλιπούπολης»

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η στιχουργός και ραδιοφωνική παραγωγός, Μαριανίνα Κριεζή

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η στιχουργός και ραδιοφωνική παραγωγός, Μαριανίνα Κριεζή 

Γεννήθηκε στην Ύδρα το 1947.  Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Διακοσμητική – Σκηνογραφία. Μετά την επιστροφή της από το Παρίσι, το 1977, άρχισε να συνεργάζεται με το Τρίτο Πρόγραμμα όταν διευθυντής ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις.

Εκεί έγραψε τους στίχους όλων των τραγουδιών της ραδιοφωνικής εκπομπής «Εδώ Λιλιπούπολη» ενώ συμμετείχε και στα κείμενα. Συνέπραξε επίσης, ως κειμενογράφος, σε επιθεωρήσεις της «Ελεύθερης Σκηνής».

Συνεργάστηκε με πλήθος τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, η Δήμητρα Γαλάνη, o Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αρλέτα, η Ελένη Δήμου κ.ά.

Ως παραγωγός στην ΕΡΑ παρουσίασε διάφορες εκπομπές, όπως την φιλοζωική «Μου το’πε ένα πουλάκι», «Το νυχτικό του πύργου» και «Αύριο όλα θα είναι καλύτερα».

Η Ελένη Δήμου την αποχαιρέτησε ως εξής

«Αγαπημένη μου που πας; Γιατί έφυγες; Μας πάγωσες το χαμόγελο Ήσουν πολύ πολύ σπουδαία Εγώ πόσο σε ευχαριστώ για τα σπουδαία λόγια που έβαλες στο ρεπερτόριο μου στο έλεγα συνέχεια. Το φωνάζω σε και όσους ακούνε Ήσουν είσαι και θα είσαι πάντα η σπουδαία ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΚΡΙΕΖΗ. Καλό ταξίδι ψυχή μου», έγραψε στα social media η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, αποχαιρετώντας την.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News