Δολοφονία Άλκη: Μια 11άδα... χούλιγκαν και ποιοι κρατούσαν μαχαίρι και ρόπαλο

Τα στόματα ανοίγουν και πλέον οι Αρχές θεωρούν ότι πλησιάζουν στην άκρη του νήματος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εμπλέκονται έντεκα άτομα στην επίθεση τα οποία μεταφέρθηκαν με τρία, μπορεί και τέσσερα αυτοκίνητα.

Τα στόματα ανοίγουν και πλέον οι Αρχές θεωρούν ότι πλησιάζουν στην άκρη του νήματος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εμπλέκονται έντεκα άτομα στην επίθεση τα οποία μεταφέρθηκαν με τρία, μπορεί και τέσσερα αυτοκίνητα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πρόκειται για μια ενδεκάδα χούλιγκαν που είναι οργανωμένοι στη Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Θεωρείται όμως ότι λειτούργησαν αυτόνομα και ο σύνδεσμος κεντρικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το protothema, στην δολοφονική επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τρία, ίσως και τέσσερα αυτοκίνητα. Το λευκό που φαίνεται στο βίντεο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου είναι 20χρονος Έλληνας, ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, Αετοί.

Οι έρευνες δείχνουν προς στιγμήν, ότι ο 23χρονος δεν είναι αυτός που μαχαίρωσε το θύμα. Οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες κατέθεσαν ότι δράστης είναι Έλληνας, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος.

Ο άτυχος Άλκης, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, θα υπέκυπτε σε τραύματα που του είχαν προκληθεί με ρόπαλο ακόμα και εάν δεν είχε μαχαιρωθεί. Το ρόπαλο εγκαταλείφθηκε στον τόπο της επίθεσης, φέρει το αίμα του Άλκη και ενός εκ των δύο φίλων του και γενετικό υλικό του δράστη, το οποίο εξετάζεται αυτές τις ώρες.

Ποιοι είναι οι δύο που αναζητούνται ακόμα

Στο μεταξύ, σύγχυση υπάρχει με 20χρονο που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το protothema.gr, ο εν λόγω 20χρονος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την επίθεση. Πράγματι ένας εκ των δραστών έχει διαφύγει στην Αλβανία, αλλά δεν υπάρχει φωτογραφία του που να έχει δει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για 20χρονο. Παράλληλα, αναζητείται ένας ακόμα 25χρονος Έλληνας για την φονική επίθεση στον Άλκη ο οποίος κινείται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Προθεσμία και γιατί διώκονται

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες. Θα οδηγηθούν στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Άπαντες επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες «έδειχναν» έναν 21χρονο Έλληνα ως υπαίτιο για τη δολοφονία, ωστόσο η κατηγορία για την ανθρωποκτονία από πρόθεση βαραίνει όλους.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News