Επίδομα κατά της ακρίβειας: Ποιοι θα το πάρουν

Επίδομα, ποιοι δικαιούνται

Χαμηλοσυνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και οι άνεργοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Μετά τα μέτρα στήριξης ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω των λογαριασμών της ενέργειας, το οποίο αν και σημαντικά, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, δεδομένου ότι τα “ραβασάκια” ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και έμοιαζαν με εκκαθαριστικό της εφορίας ή του ΕΝΦΙΑ.

Το έκτακτο επίδομα θα χορηγηθεί πριν από το Πάσχα και το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης, αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων θα καθοριστούν τον επόμενο μήνα, αναφέρει παράγοντας τους οικονομικού επιτελείου, ο οποίος επισημαίνει ότι τον Μάρτιο θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τόσο στο μέτωπο των τιμών όσο και στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης.

Παράλληλα θα έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία του 2021 και το ύψος της μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2021 που όλα δείχνουν θα προσεγγίσει το 9%

Ο ίδιος παράγοντας επανέλαβε χθες ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντια μέτρα στήριξης αλλά είναι πιθανόν να χορηγηθεί ένα επίδομα πριν από το Πάσχα στους πλέον ευάλωτους από την ακρίβεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News