Η Ρένα Βλαχοπούλου μίσησε παίκτη της ΑΕΚ, «απήχθη» από παράγοντα του Παναθηναϊκού

Σαν σήμερα: Η Ρένα Βλαχοπούλου παντρεύτηκε και χώρισε παίκτη της ΑΕΚ,«απήχθη» από παράγοντα του Παναθηναϊκού.

Το 1943 η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν 26 ετών. Η ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και τραγουδίστρια είχε ήδη κάνει έναν γάμο με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου. Ο γάμος είχε συμπληρώσει τέσσερα χρόνια και σαν σήμερα -23 Φεβρουαρίου- γινόταν επίσημη η διάλυσή του.

Ο χωρισμός πάντως είχε και το ανάλογο παρασκήνιο. Η Ρένα Βλαχοπούλου (στη φωτογραφία από την επίσμη ιστοσελίδα της finos film) είχε παντρευτεί τον Κώστα Βασιλείου σε ηλικία 22 ετών. Η ίδια έλεγε ότι την είχαν παντρέψει με το ζόρι. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το βιβλίο του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη «Ελληνικό σινεμά σε πρώτο πρόσωπο» (Εκδόσεις Andy’s Publishers), με την Κερκυραία ηθοποιό να αναφέρει: «Με παντρέψανε. Δεν είχα ιδέα από την παντρειά, όπως δεν είχα και ιδέα από σεξ. Δεν ένιωσα τίποτα. Εκείνος ο παλιάνθρωπος τότε, λοιπόν, επειδή έβλεπε από τη φωνή μου μέλλον για φαΐ και λεφτά, μόλις έμεινα έγκυος μου είπε: “Θα το ρίξουμε το παιδί”. Ένα δράμα, δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πόνους».

Τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο, ο Τύπος έγραφε ότι η Ρένα Βλαχοπούλου «απήχθη εκουσίως» με τον απαρηγόρητο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να απειλεί με μήνυση για μοιχεία. Όσον αφορά τον απαγωγέα ήταν ο  Γιάννης Κωστόπουλος, γιος τραπεζίτη, γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, μεγάλος θαυμαστής της. 

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1967 παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Αυτή τη φορά τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη. Ο γάμος τους έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς. Με τον Λαφαζάνη έζησαν αγαπημένοι έως τον θάνατό της. Από κανέναν γάμο της δεν απέκτησε παιδιά.

Πεθαίνει ο Ιωάννης Φ. Δούκας

2016: O Ιωάννης Φ. Δούκας, πρόεδρος του ΔΣ και Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα επί 48 χρόνια και ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του χάντμπολ στην Ελλάδα, πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών.

2000: Πεθαίνει ο 85χρονος Sir Stanley Matthews μετά από σύντομη ασθένεια στο νοσοκομείο του North Staffordshire. Στην πολύχρονη καριέρα του ανακηρύχθηκε δυο φορές “Καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής”. Είχε 710 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Αγγλίας με την Stoke και την Blackpool και 54 με την Εθνική Αγγλίας. Χρίστηκε Ιππότης το 1965 και όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση έγινε πρεσβευτής του ποδοσφαίρου.

2000: Στον φιλικό αγώνα Ολλανδία-Γερμανία που διεξάγεται στο Amsterdam Arena ο 39χρονος άσος Lothar Matthaeus σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ με την 144η συμμετοχή του στην Εθνική Γερμανίας και ξεπερνά τον Σουηδό τερματοφύλακα Thomas Ravelli.

1999: Η Marlene Ottey γίνεται αθλήτρια του Ολυμπιακού Πειραιώς.

1996: Το διεθνές πρακτορείο Associated Press με τηλεγράφημά του μεταδίδει πως στη διάρκεια έρευνας για την προ πέντε περίπου ετών δολοφονία στις Μπαχάμες του 37χρονου Philippe Colly και της 26χρονης φίλης του Bianka Evans, ένας αστυνομικός, φίλος του Colly, κατέθεσε πως ο Dominique Wilkins είχε πληρώσει 100 χιλ. δολάρια στον Colly για ποσότητα κοκαϊνης, ο οποίος όμως τον εξαπάτησε. Το Γραφείο Ασφαλείας του ΝΒΑ ασχολήθηκε το 1992 με αυτήν την ιστορία αλλά δεν βρήκε κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος του Wilkins.

1996: Πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Χέλμουτ Σεν. Ως προπονητής οδήγησε την Δυτική Γερμανία στην κατάκτηση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος το 1972 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974.

Το δράμα του Greg Louganis

1995: Ο ολυμπιονίκης των καταδύσεων Greg Louganis ανακοινώνει ότι έχει προσβληθεί από AIDS.

1986: Ο Kareem Abdul Jabbar των LA Lakers γίνεται ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές, όταν εμφανίζεται στο 1304ο του αγώνα Los Angeles – Philadelphia (117-111) αντικαθιστώντας τον Elvin Hayes.

1980: Ο Eric Haden κερδίζει το πέμπτο του χρυσό (500μ, 1000μ, 1500μ, 5000μ, 10000μ) στους 13ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λέικ Πλάσιντ και γίνεται ο πρώτος αθλητής που κατακτά χρυσό σε όλα τα αγωνίσματα του speed skating σε μια Ολυμπιάδα.

1968: Ο Wilt Chamberlain των Philadelphia 76ers γίνεται ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ που σημειώνει πάνω από 25.000 πόντους στην καριέρα του στο Old Philadelphia Arena.

1964:Ξεκινά το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, με την συμμετοχή 10 ομάδων.

1874: Ο Ουαλός Walter Clopton Wingfield επινοεί το τένις στο γκαζόν (lawn tennis) ονομάζοντας το Sphairistike (Σφαιριστική).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News