Ουκρανία: «Πετάει» το πετρέλαιο - Πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι

Ουκρανία: «Πετάει» το πετρέλαιο – Πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι. Αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου λόγω της Ουκρανίας.

Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές λίγη ώρα μετά την έναρξη της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία που διέταξε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η περαιτέρω κλιμάκωση της επιθετικότητας από την Ρωσία όπως αναμενόταν επιτάχυνε την άνοδο των τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Και μια δραματικότερη άνοδος του κόστους θέρμανσης και ηλεκτροδότησης θα αυξήσει τον πληθωρισμό σε σημείο που ενδεχομένως οι κεντρικές τράπεζες να αναγκαστούν να παρέμβουν δυναμικότερα, επηρεάζοντας την ανάκαμψη των οικονομιών από τα πρώτα κύματα της πανδημικής κρίσης της νόσου Covid-19. Αυτόν τον φόβο εκφράζουν οικονομικοί αναλυτές.

Μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας δυο περιοχών στην ανατολική Ουκρανία από το Κρεμλίνο και την ανακοίνωση του αρχικού πακέτου κυρώσεων από τη Δύση, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ είπε πως οι οικονομικές επιπτώσεις από αυτήν την κρίση θα είναι περιορισμένες στη χώρα του.
 
Απευθυνόμενος στην αρμόδια επιτροπή του γαλλικού κοινοβουλίου, ο Λε Μερ τόνισε πως λίγο πάνω από 1% των εξαγωγών της χώρας καταλήγουν στη Ρωσία και οι εισαγωγές από εκεί είναι λιγότερες από το 2% του συνόλου. «Έχω επίγνωση των ανησυχιών που έχουν οι πολίτες μας. Σήμερα, οι οικονομικές συνέπειες από την γεωπολιτική κατάσταση είναι υπό έλεγχο», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News