Ουκρανία: Ο «στρατιώτης» Σον Πεν πήρε την κάμερά του -Τι δουλειά έχει ο σταρ στο Κίεβο, πλάι στον Ζελένσκι

Ο «στρατιώτης» Σον Πεν πήρε την κάμερά του -Τι δουλειά έχει ο σταρ στο Κίεβο, πλάι στον Ζελένσκι για την εισβολή στην Ουκρανία

Και αυτό για να καταγράψουν με τις κάμερες τους τις στιγμές που αλλάζουν την σύγχρονη Ιστορία. Και οι αντιδράσεις έχουν τα πάντα: από θαυμασμό ως σηκωμένα φρύδια.

Η δραματικότητα των στιγμών, δεν σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες δεν γίνονται αντιληπτές. Με τον κόσμο σε σοκ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συγκλονιστικές εικόνες των πολιτών, τραυματισμένων, νεκρών ή σε φυγή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανεβάζει στο Instagram μία ιστορία με τον βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό και σκηνοθέτη, θρύλο του Χόλιγουντ, Σον Πεν.

Μοιάζουν σαν αδέλφια: ντυμένοι με τα ίδια cargo παντελόνια, με στενά κοντομάνικα t-shirts, με ύφος αυστηρό, καθώς ο Ζελένσκι εξηγεί στον Πεν τι συμβαίνει. «Μα με τη χώρα του να δέχεται εισβολή, βρίσκει χρόνο να κουβεντιάσει με τον Πεν και να ανεβάσει και στόρι;» είναι μια από τις κυρίαρχες αντιδράσεις στα social media.

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε το κράτος μας μόνοι μας. Όπως και χθες, οι ισχυρότερες δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά » δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Ζελένσκι. Παραδόξως, η Δύση εδώ και μήνες -όταν ο φόβος για την ρωσική εισβολή ήταν απλώς ένα ποντάρισμα σε στοίχημα για αναλυτές και ηγέτες- εκπροσωπείται με τον πιο απροσδόκητο τρόπο από τον Σον Πεν.

Από τον περασμένο Νοέμβριο άρχισε τις επισκέψεις στην Ουκρανία, φορώντας στρατιωτική στολή έκανε γυρίσματα και συνεντεύξεις με μέλη του στρατού, επισκέφθηκε τα σύνορα, μίλησε με πολιτικούς και αναλυτές καταγράφοντας το κλίμα και θέλοντας να αναδείξει τη ρωσική επιθετικότητα. Είχε συνομιλήσει επίσης με αυτονομιστές υποστηριζόμενους από τη Ρωσία στο Ντόντσεκ. Προχθες, ενώ διεθνείς πτήσεις ακυρώνονταν, ο Σον Πεν κατόρθωσε να επιστρέψει με το συνεργείο του.

Και βρίσκεται εκεί από τις 4.30 το πρωί της Πέμπτης που άρχισε το σφυροκόπημα που όπως είπε ο Μακρόν, αποτελεί σημείο καμπή στην ιστορία της Ευρώπης και θα αλλάξει ανεπιστρεπτί την γεωπολιτική κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News