Βολοντιμίρ Ζελένσκι: «Ελέγχουμε το Κίεβο και τις βασικές πόλεις - Σπάσαμε το ρωσικό σχέδιο»

Ζελένσκι: Νέο μήνυμα έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λέγοντας πως ο ουκρανικός στρατός έχει υπό τον έλεγχό του το Κίεβο και τις γύρω περιοχές, καθώς «απέκρουσε» τα σχέδια των Ρώσων να κάνουν το κέντρο της χώρας «νέο Ντόνετσκ».

Νέο μήνυμα έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λέγοντας πως ο ουκρανικός στρατός έχει υπό τον έλεγχό του το Κίεβο και τις γύρω περιοχές, καθώς «απέκρουσε» τα σχέδια των Ρώσων να κάνουν το κέντρο της χώρας «νέο Ντόνετσκ».

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά ξέρουμε τι προστατεύουμε – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών μας. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως έκαναν στο Ντόνετσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους».

Ο Ζελένσκι έχει φύγει από το Κίεβο, λέει εκπρόσωπος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας

Νωρίτερα το Σάββατο, ο εκπρόσωπος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν είπε πως ο Ζελένσκι «έφυγε βιαστικά από το Κίεβο και πήγε στο Λβιβ», διαψεύδοντας αναφορές πως ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τα Βολοντίν, ο Ζελένσκι δεν ήταν χθες στην ουκρανική πρωτεύουσα και τα βίντεο που δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα, καταγράφηκαν εκ των προτέρων. Ο εκπρόσωπος της Δούμας ανέφερε πως αυτές είναι πληροφορίες που απέσπασε από βουλευτές του ουκρανικού κοινοβουλίου, οι οποίοι προσπάθησαν να συναντηθούν με τον Ζελένσκι στο Κίεβο, ωστόσο προσκλήθηκαν στο Λβιβ για να τον βρουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, λένε οι Βρετανοί

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε το Σάββατο πως ο όγκος των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν προς το Κίεβο βρίσκεται τώρα 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. «Η Ρωσία δεν έχει ακόμη πάρει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας, η οποία περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας», σημειώνεται σε μια ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Αντέχει το Κίεβ, παρά το σφυροκόπημα, ωστόσο έχουν σκοτωθεί σχεδόν 200 Ουκρανοί, ανάμεσά τους και παιδιά

Η Ουκρανία ζει πολύ δύσκολες ώρες, αλλά αντιστέκεται και το Κίεβο παρά το σφυροκόπημα αντέχει.

Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Υγείας η ρωσική εισβολή έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά να έχουν σκοτωθεί. Επίσης 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News