Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα έκλεισε τον εναέριο χώρο για τα αεροσκάφη από τη Ρωσία
Ακολουθώντας τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και η Ελλάδα, έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη.
Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε από την ΥΠΑ η έκδοση NOTAM για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ουκρανία: Σήμερα οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διπλωμάτες
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ουκρανία: Δύο πλοία με Έλληνες εγκλωβισμένα στην Οδησσό – Αγωνία για τους ομογενείς
Ειδικότερα η notam προβλέπει τα ακόλουθα:
-Αεροσκάφη Ρωσικής ιδιοκτησίας, Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή Ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.
-Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της Ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
-Η notam θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.
ΠΗΓΗ: In.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- Ολυμπιακός: Με Τσικίνιο και Ποντένσε κόντρα στον ΟΦΗ
- Παναθηναϊκός: «Καμία προσέγγιση η ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΠΑΕ»
- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης: Πανελλήνιο ρεκόρ η Παυλοπούλου, θέση στον τελικό έκλεισε ο Μάρκος
- ΣΕΦ: Η επιστολή των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα
