Πόλεμος στην Ουκρανία: Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία

Τα capital controls που ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά τις αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν σκοπό να περιορίσει τη μαζική φυγή κεφαλαίων και επιχειρήσεων
Ο Μισούστιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία κάνουν τους ξένους επενδυτές να αποφασίζουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά λόγω «πολιτικής πίεσης».
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ουκρανία: Συνεχής βομβαρδισμός της Μαριούπολης – Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρωσικούς πυραύλους στο Χάρκοβο
«Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει προετοιμαστεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την εισαγωγή προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε. «Αναμένουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται εδώ».
Όσοι δεν υποχωρήσουν στις πιέσεις θα βγουν κερδισμένοι
«Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα έργα τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Ο Μισούστιν δήλωσε ότι θα υπάρχουν καθημερινές συναντήσεις για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων.
«Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την τρέχουσα κατάσταση σε πραγματικό χρόνο και να επεξεργαζόμαστε αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε.
Κατρακυλά το ρούβλι
Τη Δευτέρα, το ρούβλι κατέρρευσε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, η ρωσική κεντρική τράπεζα υπερδιπλασίασε τα επιτόκια στο 20% και το χρηματιστήριο της Μόσχας έκλεισε για όλη την ημέρα. Θα παραμείνει κλειστό και την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.
Η ευρωπαϊκή θυγατρική της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, καθώς οι αποταμιευτές έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι η ρωσική οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά 5%
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι είναι μόνο ένα μέρος της κληρονομιάς του Μαρσέλο!
- Ολυμπιακός: Ο ήχος της μπάλας στη Μασία είναι μουσική για τον Σέρτζι Κανός
- Ολυμπιακός Μεταγραφές: «Πρόταση για τον Γκουστάβο Ενρίκε»
- Παναθηναϊκός: «Πράσινος» ο Αγραβάνης με... έξι μήνες καθυστέρηση
- Ολυμπιακός Μεταγραφές: Δίνει Μπουχαλάκη και παίρνει (;) Μπιτίκι