Επιχειρήσεις: Στο σφυρί ακίνητα-φιλέτα ηχηρών ονομάτων - Η μεζονέτα του Πέτρου Φιλιππίδη

Επιχειρήσεις: Στο σφυρί ακίνητα-φιλέτα ηχηρών ονομάτων. Αντιμέτωπες με το σφυρί των πλειστηριασμών βρίσκονται εταιρείες καθώς και ηχηρά ονόματα της εγχώριας οικονομικής ζωής και όχι μόνο.

Ανάμεσα στα ακίνητα που έχουν βρεθεί στη δίνη των πλειστηριασμών συγκαταλέγεται και ένα μαγαζί-γωνία στην καρδιά της Αθήνας στο οποίο στο παρελθόν λειτουργούσε για αρκετά χρόνια εστιατόριο της αλυσίδας μαζικής εστίασης Palmie Bistro.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κατάστημα που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος 72 και Μασσαλίας 1 και για το οποίο έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί πλειστηριασμός στις 27 Ιουλίου 2022, εφόσον στο διάστημα που μεσολαβεί, το οποίο είναι σχετικά μεγάλο, δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή του.

Το ακίνητο ανήκει στην Κουτρουλιάς Ανάπτυξη Καφέ- Εστιατόρια Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Κουτρουλιάς ZaZa Bistro, στη διοίκηση της οποίας μετέχουν μέλη της οικογένειας Κουτρουλιά, η οποία βρίσκεται πίσω από τη γνωστή αλυσίδα εστίασης Palmie Bistro.

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 781.000 ευρώ, το εν λόγω ακίνητο αποτελεί μια οριζόντια ιδιοκτησία -κατάστημα, το οποίο καταλαμβάνει δεύτερο υπόγειο, πρώτο υπόγειο και μέρος του ισογείου μαζί με πατάρι, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικές σκάλες και συνιστούν μία ενιαία αυτοτελή και διηρημένη ιδιοκτησία με συνολική επιφάνεια 400,20 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας 140/1000 εξ’ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το κατάστημα είναι κενό ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε καλά επίπεδα συντήρησης.

Μια ακόμη επιχείρηση έχει δει το όνομά της να φιγουράρει στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο λόγος για την επιχείρηση υποδημάτων Πετράκης, η οποία διαθέτει μια μακροχρόνια παρουσία στον εγχώριο κλάδο του λιανεμπορίου.

Στο σφυρί είναι προγραμματισμένο να βγει στις 8 Ιουνίου ένα ακίνητο στο Παγκράτι με τιμή εκκίνησης το ποσό των 1,05 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την dovalue. Πρόκειται για μια πολυώροφη οικοδομή πολυκατοικία η οποία αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 199,68  τ.μ. που βρίσκεται επί της λεωφόρου Υμηττού 104 στο Κάτω Παγκράτι.

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο (όπου λειτουργεί κατάστημα) και πέντε ορόφους με το συνολικό του εμβαδό να είναι 1.043,05 τ.μ. ενώ όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης στο ισόγειο ο κοινόχρηστος χώρος εισόδου και πρόσβασης προς τους ορόφους έχει ενσωματωθεί στον χώρο του καταστήματος, μέσω του οποίου γίνεται η πρόσβαση στους λοιπούς ορόφους της πολυκατοικίας.

Τέλος, στα τέλη του επόμενου μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός, που αφορά στη μεζονέτα του Πέτρου Φιλιππίδη στο Ψυχικό, ο οποίος αναρτήθηκε επίσημα στην πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου.

Εκτός, λοιπόν, από τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν, ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος και με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 645.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.

Το δικαίωμα του 50% εξ’ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας της κατοικίας ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη και το υπόλοιπο 50% στη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου. Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός αφορά στη μια από τις δύο ανεξάρτητες κατοικίες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 675,00τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται στη θέση Νέα Αγορά του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η κατοικία που ανήκει στον ηθοποιό και την σύζυγό του αποτελείται από τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο συνολικής επιφάνειας 364,9 τ.μ. ενώ της ανήκει τμήμα ακαλύπτου επιφάνειας 200τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η ποιότητα κατασκευής της μεζονέτας εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής (έτος αποπεράτωσης το 1999) ενώ η κατάσταση συντήρησης με βάση την αυτοψία εξωτερικά κρίνεται μέτρια.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News