Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού - Πότε και γιατί θα σταματήσει

Κορωνοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Πότε και γιατί θα σταματήσει. Η συζήτηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους κλειστούς χώρους, με πρώτους στη λίστα τους χώρους εστίασης, έχει ανοίξει για τα καλά

Η συζήτηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους κλειστούς χώρους, με πρώτους στη λίστα τους χώρους εστίασης, έχει ανοίξει για τα καλά.

Το Πάσχα φαίνεται να είναι η ημερομηνία- ορόσημο για την κατάργηση του green pass.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. «Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», συμπλήρωσε αιτιολογώντας το σκεπτικό πίσω από την κατάργηση του πιστοποιητικού, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του στην περίπτωση ενός νέου κύματος της πανδημίας που θα οδηγήσει σε άνοδο των νοσηλειών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Για τους ειδικούς, το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχιστεί ο εμβολιασμός, τόσο ο βασικός, όσο και η αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται πως μέχρι και χθες είχαν πραγματοποιηθεί 5,51 εκατ. εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης και 7,58 εκατ. ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί. Εξάλλου όλα δείχνουν πως τους επόμενους μήνες θα εγκριθεί η χορήγηση και της τέταρτης δόσης, αρχικά για τους άνω των 60 ετών, πιθανόν και πριν το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News