The Karpet Show: Τον βαράς, ή δεν τον βαράς;

Είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασχολήθηκαν με το περίφημο χαστούκι του Γουίλ Σμίθ στον Κρις Ροκ – με αυτό το απίθανο, δηλαδή, περιστατικό που σημάδεψε την εφετινή τελετή των Οσκαρ.

Το παράδοξο, εν προκειμένω, είναι ότι όλο αυτό το κύμα τοποθετήσεων προέκυψε σε μια στιγμή που η ανθρωπότητα έχει σαφώς μεγαλύτερα προβλήματα – από την άλλη ίσως όλοι μας να ψάχνουμε τέτοιες ασήμαντες, αλλά θεαματικές, μικροϊστορίες για να ελαφρύνουμε την καρδιά μας από το βάρος του ζοφού των ημερών.

Όπως και να ‘χει για μια τουλάχιστον μέρα ο κόσμος βρήκε θέμα να ασχοληθεί: η τοποθέτηση στην ερώτηση «τον δέρνεις ή δεν τον δέρνεις όταν πειράζει τη γυναίκα σου» ξύπνησε λογιών λογιών ένστικτα γιατί η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά «ναι» ή «όχι» – στον κόσμο αρέσουν οι απλές απαντήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ομολογώ ότι από κάποιες απαντήσεις φίλων μου αιφνιδιάστηκα: άνθρωποι που δεν υποπτευόμουν ότι θα ευλογούσαν βιαιότητες είπαν «να αγιάσει το χέρι του Γουίλ Σμιθ» κι άλλοι που ποτέ δεν περίμενα πως θα ένοιωθαν σοκαρισμένοι από μια τέτοια πράξη αυθόρμητης (;) έκφρασης αποτροπιασμού δήλωναν την αποστροφή τους για κάτι που μοιάζει και είναι αυτοδικία. Κι έχει πλάκα ότι όλοι συντάχθηκαν αυτόματα σε δυο στρατόπεδα: πήραν θέση ακόμα κι όσοι υποπτεύονται πως το πράγμα ήταν στημένο.

Και μάλιστα αιτιολογώντας την με ένα κάποιο φανατισμό: στις ΗΠΑ πχ από τη μια υπάρχουν αυτοί που υπερασπίζονται τον Γουίλ Σμιθ (κάνοντας μάλιστα γνωστές ένα πλήθος από λεπτομέρειες για την οικογενειακή ζωή του και τις περιπέτειες υγείας της γυναίκας του που ο Ροκ δεν σεβάστηκε) κι από την άλλη υπάρχουν πολλοί που ζητάνε μέχρι και να αφαιρεθεί το Οσκαρ από τον πρώην «πρίγκιπα του Μπελέρ» για να μάθει να φέρεται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News