Σταύρος Λογαρίδης: Τι είναι αυτό που τον «ενώνει» με τον... Ίβιτσα Όσιμ

Σταύρος Λογαρίδης: Τι τον «ενώνει» με τον… Ίβιτσα Όσιμ

Ο Σταύρος Λογαρίδης πέθανε σήμερα (14/4) σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Υπήρξε μέλος της θρυλικής μπάντας των Poll, μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. 

Στο Λογαρίδη δεν άρεσε η έκθεση στη δημοσιότητα. Γι’ αυτό απέφευγε τις πολλές εμφανίσεις ενώ έδινε σπάνια συνεντεύξεις. Σε μια ωστόσο που έδωσε το 2011 μίλησε για την τέχνη με χαρακτηριστισμούς που είχε χρησιμοποιήσει 18 χρόνια πριν ο Ίβιτσα Όσιμ.

Ο Βόσνιος τεχνικός μετά από τον αγώνα με τον Ηρακλή που έγινε στις 5/9 του 1993 και ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2 ενώ έχανε με 2-0, είχε πει στη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το ότι ο Μαυρίδης είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κι ενώ οι πράσινοι είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες νωρίτερα: «Η μπάλα είναι πόρνη».

Η ατάκα του έγινε πρωτοσέλιδο και μπήκε στη καθημερινότητα του ποδοσφαίρου μας. Ο ίδιος είχε εξηγήσει το 2013 με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία πώς ειπώθηκε η ιστορική ατάκα.

«Η πόρνη είναι και παραμένει πόρνη. Θεραπεία δεν υπάρχει. Καμιά φορά σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ελπίδα όμως αυτή εντέλει σε «πουλάει». Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντοτε να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι όταν εξεστόμισα την παραπάνω φράση εμείς είχαμε ωφεληθεί στο τελευταίο παιχνίδι από τα τερτίπια της μπάλας. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η φράση που εγώ χρησιμοποίησα ήταν «η μπάλα είναι πουτάνα ολκής» αλλά ο Δημήτρης Παναγιωτάκης (σημ: ο Έλληνας συνεργάτης του) το μετέφρασε ως «η μπάλα είναι πόρνη», γιατί όπως μου εξήγησε το θεώρησε λίγο τραβηγμένο. Εγώ πάντως επιμένω ότι μόνο μια «π***να ολκής» μπορεί να κάνει τέτοια τερτίπια».

Ο Σταύρος Λογαρίδης από την πλευρά του χαρακτήρισε πόρνη την τέχνη στη συνέντευξη που έδωσε στις 26 Οκτωβρίου 2011 στον Γιώργο Σμυρνή για την ιστοσελίδα monopoli.gr. Eίχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Η τέχνη ήταν, είναι και θα είναι σαν την πόρνη δυστυχώς, κάποιος πρέπει να την προωθήσει και να την προστατέψει. Πάντα ήταν έτσι, από γεννησιμιού της. Ευάλωτη και μοναχική. Με υπαρξιακά διλήμματα και γεμάτη συμπλέγματα. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ποιοτική κι εμπορική τέχνη, υπάρχει η τέχνη που συγκινεί και η τέχνη που διασκεδάζει, τα άλλα είναι απλώς σκουπίδια».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News