Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Οι Γάλλοι κατάσχεσαν την πρώην έπαυλη των Ωνάση και Νιάρχου

Το κυνήγι των Ρώσων ολιγαρχών από τις γαλλικές Αρχές έφτασε μέχρι την ειδυλλιακή βίλα στην Κυανή Ακτή που κάποτε ανήκε στους Έλληνες κροίσους Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρο Νιάρχο. 

Εδώ και δύο δεκαετίες η εντυπωσιακή έπαυλη στο ακρωτήρι της Αντίμπ είχε περάσει στα χέρια του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τον οποίο κατασχέθηκε ως μοχλός πίεσης προς τους εύπορους Ρώσους, προκειμένου να πείσουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Η βίλα, 26.000 τ.μ. χτισμένη σε μια περιοχή 18 εκταρίων, έχει μεγάλη ιστορία, αφού κατασκευάστηκε το 1926 για έναν μεγιστάνα των media εκείνης της εποχής. Από εκεί πέρασαν πολλοί βασιλείς, μεταξύ των οποίων ο Έντουαρντ ο 8ος, που παραιτήθηκε αναπάντεχα το 1937 από το θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας για να μείνει με την κοσμική περσόνα της εποχής Γουάλις Σίμπσον.

Στα 1950 πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση και αργότερα στον μεγάλο αντίπαλό του στις επιχειρήσεις, Σταύρο Νιάρχο. Μια μεγάλη φωτιά την κατέστρεψε τη δεκαετία του ’70 μέχρι που επενέβη το 2001 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος ξόδεψε 110 εκ. ευρώ για να την αποκτήσει και να την ανακαινίσει.

Διαθέτει, μεταξύ άλλων, 12 υπνοδωμάτια, οχτώ τουαλέτες, play room, home cinema, βιβλιοθήκη, γραφείο, γυμναστήριο και μια τεράστια πισίνα στην ταράτσα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News