Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Είναι δισεκατομμυριούχος; Το Forbes απαντά

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Είναι δισεκατομμυριούχους; Το Forbes απαντά. Ουκρανία.

Είναι δισεκατομμυριούχους ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι;. Ποιο είναι το βασικό περιουσιακό στοιχείο του; Η οικονομική κατάσταση του προέδρου της Ουκρανίας είναι ένα θέμα που αρκετά συχνά βλέπουμε στα, ανά τον κόσμο, media.

Αρκετές φορές γίνεται λόγος για τη μυθική περιουσία του. Είναι όμως δισεκατομμυριούχος ο Ζελένσκι; Την απάντηση του Forbes, δημοσιεύει το Capital.gr: Δεν είναι. Η ρωσική εισβολή έχει πλήξει σοβαρά τους δισεκατομμυριούχους της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την 36η ετήσια λίστα World’s Billionaires του Forbes, έχουν απομείνει μόλις επτά στη χώρα και ο Ζελένσκι δεν είναι ένας από αυτούς (ούτε ο πρώην πρόεδρος και μεγιστάνας της σοκολάτας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος υποχώρησε στην κατάταξη φέτος).

Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι δεν ήταν ποτέ δισεκατομμυριούχος. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το πολύ, με βάση το ρεπορτάζ του Forbes Ukraine.

Όσον αφορά το κύριο περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα εκτιμώμενο μερίδιο 25% στην Kvartal 95, έναν όμιλο εταιρειών παραγωγής χιουμοριστικών σόου, το οποίο μεταβίβασε στους συνεργάτες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου, αν και πιθανότατα θα ανακτήσει τις μετοχές όταν αποχωρήσει από την εξουσία. Η Kvartal 95 παρήγαγε και κατέχει τα δικαιώματα της σειράς “Υπηρέτης του λαού”, μια δημοφιλή πολιτική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Ζελένσκι στο ρόλο ενός Ουκρανού καθηγητή γυμνασίου που εκλέγεται πρόεδρος. Το Netflix, το οποίο είχε στην πλατφόρμα του την εκπομπή από το 2017 έως το 2021, απέκτησε ξανά τα δικαιώματα τον Μάρτιο. Με εκτιμώμενα έσοδα 30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, το Forbes Ukraine αποτιμά την αξία του μεριδίου του Ζελένσκι στα 11 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News