To deal του αιώνα: Επίσημα στα χέρια του Έλον Μασκ το twitter!

Το deal του αιώνα είναι πλέον γεγονός! Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είναι πλέον ιδιοκτήτης του Twitter είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να αναστέλλη τη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της ιστορικής αγοραπωλησίας. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο «deal» εξαγοράς μιας ιδιωτικής επιχείρησης εδώ και δύο δεκαετίες έναντι ποσού που ανέρχεται σχεδόν σε 44 δισ. δολάρια, όπως έγραψαν οι New York Times.

 

 

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε ανακοίνωσή του. Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013. 

Ο Έλον Μασκ, θερμός χρήστης και ο ίδιος του Twitter, είχε εδώ και καιρό βρεθεί κοντά στην εταιρεία. Προηγουμένως, είχε συγκεντρώσει περισσότερο από 9% των μετοχών και απέρριψε μια πρόταση να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, πριν υποβάλει την προσφορά εξαγοράς. Παράλληλα έχει υποστηρίξει ότι το twitter πρέπει να «μεταμορφωθεί» βγαίνοντας από το χρηματιστήριο, ώστε να μπορεί να γίνει φόρουμ ελεύθερου λόγου. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News