Άρης: Μέρα μνήμης για τα 108 χρόνια ιστορίας!

Υπό το βάρος της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ο Άρης δεν γιορτάζει αλλά τιμά τα 108 χρόνια ιστορίας του συλλόγου

Ο Άρης συμπληρώνει (αύριο) 108 χρόνια ζωής, ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου του 1914, αλλά δεν θα γιορτάσει την επέτειο όπως συνηθίζει κάθε χρόνο. Η σημερινή εκδήλωση στο «Nick Galis Hall» είναι κυρίως μέρα τιμής και μνήμης και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η οικογένεια του Άρη πενθεί για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η γέννηση του «Θεού»

Ο αστικός μύθος λέει πως ο Άρης «γεννήθηκε» σε ένα καφέ στην περιοχή του Βότση (για άλλους στο εξοχικό του Φλόκα), από μια ομάδα μαθητών που φοιτούσε στο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (κάποιοι υποστηρίζουν ότι προήλθε από πρώην παράγοντες του Ηρακλή. Όπως και να’χει, η ιστορία έγραψε: Εγένετο εν Θεσσαλονίκη τη 25η Μαρτίου 1914. Με χρώματα το κίτρινο και το μαύρο.

Και σήμερα στις 19:14, την ώρα δηλαδή που το ρολόι θα δείχνει την χρονιά της γέννησης, η οικογένεια του Άρη θα ξεκινήσει την εκδήλωση μνήμης για να τιμήσει όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Άρη να γεννηθεί, να ζήσει και να μετατραπεί σε κοινωνικό φαινόμενο. 

Σκοπός του συλλόγου

Άρθρο 1: Ιδρύεται εν Θεσσαλονίκη ο ποδοσφαιρικός σύλλογος υπό την επωνυμίαν Άρης

Άρθρο 2: Σκοπός του Συλλόγου είναι η εκγύμνασις ισχυράς ομάδος, αποτελούμενη εκ πασών των κοινωνικών τάξεων».

Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων στο δύο πρώτα άρθρα του καταστατικού και υπάρχει λόγος γι΄ αυτό. Η Θεσσαλονίκη είχε απελευθερωθεί δύο χρόνια πριν, η κοινωνία ακόμη διαμορφώνονταν με πολλές ανομοιογένειες και ο Άρης άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχτεί όλους τους ανθρώπους. Στο πέρασμα των χρόνων, ο Άρης πάντα έπαιζε μεγάλο ρόλο με την παρουσία του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πολλές φορές όχι μόνο στην αθλητική κοινότητα. Μετά από μερικά χρόνια από τη ίδρυσή του, ο Άρης τροποποίησε το καταστικό και από Ποδοσφαιρικός Σύλλογος έγινε Αθλητικός σύλλογος για να συμπεριλάβει και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. 

Τα ιδρυτικά μέλη

Τα 22 ιδρυτικά μέλη του Άρη είναι τα ακόλουθα: 1.Αγγέλου Γιάννης, 2.Αγοραστός Λάζαρος, 3.Βλαχόπουλος Γρηγόρης, 4.Βλαχόπουλος Λάζαρος, 5.Γκοτζαμάνης Πέτρος, 6.Δήμου, 7.Ζέγας Αγγελος, 8.Θεοδωρίδης Θεόδωρος, 9.Ιωαννίδης Δημήτρης, 10.Καραγιαννίδης Τηλέμαχος, 11.Κοτρότσης Δημήτρης, 12.Κρέης Πέτρος, 13.Κυδωνάκης Μήνως, 14.Κωστίδης Λάζαρος, 15.Λάμπρου Γιώργος, 16.Νακόπουλος Γιάννης, 17.Παπαγεωργίου Θανάσης, 18.Πλιάτσικας Γιάννης, 19.Ρωσσιάδης Ρούσσος, 20.Σαλούστο Κάρολος, 21.Τσιατσιαπάς Τάσος, 22.Κότσανος Πρόδρομος.

(η φωτογραφία με το καταστικό του συλλόγου είναι από την ομάδα Aris Retro 1914)

Η εκδήλωση του ΑΣ Αρης

«Στη φετινή εκδήλωση αρμόζει η λέξη «τιμή» και όχι «γιορτή», αφού η δολοφονία του Άλκη Καμπανού δεν αφήνει περιθώρια και δεν προδιαθέτει για εορταστικές εκδηλώσεις. Το απόγευμα της Πέμπτης 24/03, στις 19:14, θα λάβει χώρα στο «Nick Galis Hall» η εκδήλωση για τα γενέθλια του ΑΡΗ, η οποία θα γίνει στη μνήμη του 19χρονου φίλου του συλλόγου, ο οποίος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν άνθρωποι, εν ζωή ή μη, οι οποίοι πρόσφεραν και προσφέρουν στον ΑΡΗ από όλα τα πόστα, όπως και τμήματα και αθλητές του συλλόγου οι οποίοι είχαν σημαντικές επιτυχίες μέσα στο 2021.

Συγκεκριμένα, θα βραβευθούν οι:

Λευτέρης Χατζόπουλος (πρώην πρόεδρος Α.Σ. και ΤΑΚ ΑΡΗΣ)

Θανάσης Παπαβασιλείου (πρώην πρόεδρος Α.Σ. ΑΡΗΣ και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος πολλών τμημάτων)

Παναγιώτης Αλεξανδρίδης (επί σειρά ετών μέλος του δ.σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ)

Ευάγγελος Βουτσάς (επί σειρά ετών επικεφαλής και χρηματοδότης του τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών)

Δημήτρης Καραμανλής (επί σειρά ετών επικεφαλής και χρηματοδότης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου)

Γιάννης Ρεντζεπέρης (νυν επικεφαλής και χρηματοδότης του τμήματος Βόλεϊ Γυναικών)

Απόστολος Γεωργιάδης (εκλιπών, επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, υπό τη σκέπη του τα τμήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ)

Ανδρέας Δημαρέλης (εκλιπών, πρώην πρωταθλητής της Πυγμαχίας του ΑΡΗ και επί σειρά ετών έφορος του τμήματος)

Λεωνίδας Παπαδόπουλος (εκλιπών, από τους πλέον πιστούς «στρατιώτες» του ΑΡΗ)

Λεωνίδας Ποζάνης (εκλιπών, ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ από το 1947 έως το 1958)

Γιάννης Ψηφίδης (εκλιπών, πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ από το 2015 έως το 2019 και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ)

Νίκος Βαλεργάκης

Ηλίας Πόππης

Σόλων Υψηλάντης

Επίσης, θα τιμηθούν τα εξής τμήματα και αθλητές τους:

Άρση Βαρών, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Πάλη, Πυγμαχία, Στίβος, Σκάκι, Τζούντο.

Προσέλευση και είσοδος στο «Nick Galis Hall»

Ενημερώνουμε ότι στην εκδήλωση της Πέμπτης ισχύουν τα υγειονομικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση και αφορούν στο 75% της χωρητικότητας του «Nick Galis Hall».

Η είσοδος των επισήμων θα γίνει από την κεντρική πύλη του Αλεξανδρείου Μελάθρου, ενώ οι φίλοι της ομάδας οι οποίοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, θα εισέρχονται από τις θύρες 1 και 3 του γηπέδου. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι θύρες θα ανοίξουν στις 18:00. Καλούμε τον κόσμο του ΑΡΗ να τιμήσει με την παρουσία του αυτήν την εκδήλωση, στη μνήμη του Άλκη μας.

Αναλυτικά τα μέτρα:

*Η δυνατότητα παρουσίας φιλάθλων υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9.

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News