Μουντιάλ 2022: Γιατί απαγόρευσαν στις WAGS της Δανίας να πάνε στο Κατάρ

Sportday.gr

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Δανίας αποφάσισε να μην επιτρέψει στις WAGS των παικτών να ταξιδέψουν στο Κατάρ, προκειμένου να αποτρέψουν την ενίσχυση την οικονομία της χώρας.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Δανίας θα λάβουν συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, χωρίς να έχουν στο πλευρό τους τις γυναίκες και τις συντρόφους τους.

Η τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων θα διεξαχθεί μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα που η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αγγλίας φρόντισε ώστε οι WAGS των παικτών τους να φιλοξενηθούν σε ένα πλωτό «παλάτι» κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, η αντίστοιχη της Δανίας επέλεξε να τους απαγορεύσει να ταξιδέψουν στο Κατάρ.

Mία από αυτές είναι και η σαγηνευτική Λάιλα Χασάνοβιτς, σύντροφος του διεθνή επιθετικού της Βόλφσμπουργκ, Γιόνας Βιντ.

Όπως και η εντυπωσιακή αγαπημένη του Αντρέας Κρίστενσεν, Κατρίν Φρις.

Χωρίς τη στήριξη της πανέμορφης Σεσίλ Πορσντάλ, θα αγωνιστεί και ο 26χρονος στόπερ της Κρίσταλ Πάλας, Γιόακιμ Άντερσεν.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πρόθεση της χώρας, να μην συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας του Κατάρ.

«Η DBU και το διοικητικό συμβούλιο της DBU αποφάσισαν να ελαχιστοποιήσουν τα ταξίδια στο Κατάρ σε σχέση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.Από την πλευρά μας, δεν επιθυμούμε να συνεισφέρουμε στο κέρδος για το Κατάρ. Ως εκ τούτου, έχουμε μειώσει τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε προηγούμενα τουρνουά, οι γυναίκες και οι φίλες των παικτών ταξίδευαν με το διοικητικό συμβούλιο. Στην προκειμένη περίπτωση και σε αυτό το τουρνουά, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δανίας Jakob Hoyer στο  «Copenhagen Daily».

Και όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η διοργανώτρια χώρα, λόγω των διακρίσεων για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που ακόμα και όποιος υψώσει τη σημαία της κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης από επτά έως 11 χρόνια, σύμφωνα με απόφαση των Αρχών του Εμιράτου.

Επίσης, το Κατάρ βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της απαγόρευσης πράξεων όπως η κατανάλωση ποτού σε δημόσιο χώρο και το ακατάλληλο ντύσιμο – κάτι που εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια των αρχών επιβολής του νόμου. Μία ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News