Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Το παραλίγο αφεντικό του Παναθηναϊκού που παντρεύτηκε η Λίνα Δρούγκα

Σπύρος Θεοδωρόπουλος - Λίνα Δρούγκα
Eurokinissi - Facebook (Λίνα Δρούγκα)

Από το γαλακτοπωλείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον κολοσσό της Chipita, η ΙΟΝ και η αγορά του Παναθηναϊκού που δεν έγινε.

Ένας γάμος που έγινε σεμνά και σχετικά αθόρυβα. Η δημοσιογράφος Λίνα Δρούγκα και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1957. Το 1973 ανέλαβε το γαλακτοπωλείο του πατέρα του κοντά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αν και ήταν μόλις 16 ετών. Η επωνυμία ήταν Recor A.E.. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ΑΣΟΕ, και ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στις εταιρείες Aligel Α.Ε. και Interia. Το 1986 αγόρασε το 50% των μετοχών της Chipita και το 1989 το υπόλοιπο 50%.

Το 2006 η Chipita συγχωνεύτηκε με τις ελληνικές εταιρείες ΔΕΛΤΑ, GOODY’S και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Ως όμιλος Vivartia πλέον, εξαγοράστηκε το 2007 από τη MIG. Την ίδια χρονιά ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με άλλους επιχειρηματίες εξαγόρασε εκ νέου την Chipita, η οποία στις 3 Ιανουαρίου 2022 πουλήθηκε έναντι 2 δισ. δολαρίων στον πολυεθνικό κολοσσό Mondelez,

Το 2022 ο Σπύρος Θειδωρόπουλος συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών της. «Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο Παναθηναϊκός

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο άνθρωπος που πριν από μερικά χρόνια ενδιαφέρθηκε για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Γνωστός φίλαθλος του «τριφυλλιού» διατηρεί καλές σχέσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο και έχει δική του σουίτα στη Λωφόρο. Το 2017 έκανε κίνηση για την ΠΑΕ ενώ και τα επόμενα χρόνια υπήρξαν δημοσιεύματα για ανάλογο ενδιαφέρον, αλλά και ανάμιξή του στην ΚΑΕ. Οι εταιρείες του έχουν σε μόνιμη βάση χορηγική σχέση με τον Παναθηναϊκό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News