Περού: Εκατοντάδες... Πελέ, χιλιάδες... Ρονάλντο και λίγες... Σακίρα

AMNA/EPA

Ο θρυλικός Πελέ θα «ζει» για πολλά χρόνια ακόμα στο Περού, μέσα από τα 738 μωρά που υιοθέτησαν το όνομά του τη χρονιά που μας πέρασε. Ανάμεσά τους, χιλιάδες «Ρονάλντο», «Μέσι», «Εμπαπέ» αλλά και «Σακίρα!

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, βασιζόμενα σε μια λίστα που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Μητρώο Ταυτοποίησης και Πολιτικής Κατάστασης του Περού (Reniec) στα τέλη του 2022, 738 μωρά καταχωρήθηκαν ως «Πελέ», «Βασιλιάς Πελέ» ή ακόμα και «Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο», που είναι το πλήρες όνομα του «μαύρου διαμαντιού» του ποδοσφαίρου.

Γενικότερα στο Περού, την τιμητική του έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, του οποίου το όνομα υιοθετήθηκε 31.583 φορές.  Υπάρχουν επίσης 371 «Λιονέλ Μέσι» ή «Μέσι» προς τιμή του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή της Παρί Σεν Ζερμέν και 229 «Επαπέ» ή «Κιλιάν Εμπαπέ» για τον Γάλλο αστέρα και φιναλίστ στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Σε ό,τι αφορά τα μωρά που γεννήθηκαν πέρυσι, υπάρχει ένα που έλαβε το όνομα  του μεγιστάνα ιδιοκτήτη του Twitter, «Έλον Μασκ», ενώ ένα άλλο βαφτίστηκε ως «Κατάρ», λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη συγκεκριμένη χώρα.

Μεταξύ των κοριτσιών του Περού, 551 βαφτίστηκαν ως «Βασίλισσα Ελισάβετ» ή «Ελισάβετ Β’», που «έφυγε» από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το πιο δημοφιλές όνομα για το 2022 ήταν «Ρουμπί» (24.980), και δεύτερο αυτό της Κολομβιανής σταρ «Σακίρα» (1.787).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News