Σκάιλαρ Ντίγκινς-Σμιθ: Η θεά των παρκέ του WNBA και η «πλούσια» καριέρα της!

Η Σκάιλαρ Ντίγκινς-Σμιθ είναι τέσσερις φορές All-Star στο WNBA και δύο φορές τιμώμενη στο All-WNBA First Team.

Κάνοντας τη λίστα των Under 30 – Sports 2019, η Σκάιλαρ χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις καλύτερες παίκτριες στο WNBA. Έσπευσε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου όταν ήταν στο δεύτερο έτος της με την ομάδα του κολεγίου. Σιγά – σιγά, άρχισε να γινόταν το πρώτο όνομα στο γυναικείο μπάσκετ. 

Η πανέμορφη μπασκετμπολίστρια γεννήθηκε στο South Bend της Ιντιάνα στις 2 Αυγούστου 1990. Η Σκάιλαρ δεν είναι το μόνο αθλητικό άτομο στην οικογένεια αλλά και η μητέρα της, Τάιτζ, είναι γυμνάστρια. Η μητέρα της συνειδητοποίησε ότι ήταν «περισσότερο στη ”βρωμιά” παρά στις κούκλες σε νεαρή ηλικία». Έτσι, η μητέρα της, την παρότρυνε να ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα όπως cheerleading, tumbling, γυμναστική και αργότερα μπάσκετ.

Όχι μόνο είναι εξαιρετική μπασκετμπολίστρια, αλλά συμμετείχε και στο βόλεϊ.  Η Ντίγκινς-Σμιθ οδήγησε τους «Πάνθηρες» σε πολιτειακά πρωταθλήματα, ένα συμπεριλαμβανομένης της σεζόν που κέρδισε τον τίτλο το 2007. Το 2007, 2008 και το 2009 ονομάστηκε πρώτη ομάδα όλων των πολιτειών.

Τελείωσε την καριέρα της στο κολέγιο με το final four μπάσκετ γυναικών του NCAA με αντίπαλο τη Μεγάλη Ανατολή. Αν και έχασαν το παιχνίδι, η Σκάιλαρ αναδείχθηκε η Point Guard of the Year για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Επιλέχτηκε στο ντραφτ του WNBA του 2013 από τους Tulsa Shock στην τρίτη θέση. Το 2013, σημείωσε το ρεκόρ της καριέρας της με 22 πόντους και ονομάστηκε WNBA All-Rookie Team. Το 2014 ήταν μια χρονιά πρωτοπορίας για τη Σκάιλαρ καθώς ονομάστηκε WNBA All-Star και κέρδισε το βραβείο WNBA Most Improved Player 2014. 

Επιπλέον είναι συνδεδεμένη με το ESPN εδώ και αρκετό καιρό. Κατά τη διάρκεια των offseasons της, εμφανίζεται ως σχολιάστρια στα πλέι οφ του WNBA και ως φιλοξενούμενη οικοδεσπότρια. Ήταν εκτελεστική παραγωγός για το Little Ballers Indiana, το οποίο είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ στο Nickelodeon.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News