ΑΕΚ: Ο Βράνιες ξέρει ότι συμβόλαιο σαν της ΑΕΚ, δεν θα βρει πουθενά

Από τα ‘καμένα λάδια’, όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον χαρακτήρισε, στο «είμαι ο καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα», όπως ο ίδιος ο Όγκνιεν Βράνιες θεωρεί για τον εαυτό του και δημόσια είπε. Έλα όμως που ελάχιστοι πιστεύουν πια κάτι τέτοιο, ακόμα μάλιστα κι εντός των τειχών της ομάδας μετά από την τόσο κακή σεζόν του Βόσνιου.

Αναμφίβολα, ο Βράνιες δεν είναι πια ο στόπερ που ήταν τέσσερα χρόνια πριν, όταν πωλήθηκε στο πικ της καριέρας του από την ΑΕΚ στην Άντερλεχτ, αντί 3,4 εκατ. ευρώ. Ούτε επίσης θα είχε ασχοληθεί η ομάδα με την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι, αν τελικά δεν έμενε ελεύθερος από τον βελγικό σύλλογο. Βάσει της εικόνας του δε, ολοένα και περισσότεροι πιστεύουν ότι η αρχική εκτίμηση του Μελισσανίδη είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Τώρα γιατί αποφάσισε να τον φέρει πίσω, αναιρώντας τα λεγόμενά του, το γνωρίζει μόνον εκείνος…

Η ΑΕΚ είναι «δεμένη» με ένα συμβόλαιο το οποίο είναι περισσότερο περιττό, παρά χρήσιμο

Είναι δεδομένο ότι αν η συνεργασία του με την ομάδα είχε ημερομηνία λήξης μέσα το καλοκαίρι που μας έρχεται, ουδεμία συζήτηση θα γινόταν για ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι επί της ουσίας, η ΑΕΚ είναι «δεμένη» με ένα συμβόλαιο το οποίο είναι περισσότερο περιττό, παρά χρήσιμο. Και ο ίδιος ο Βράνιες, ασφαλώς, ξέρει ότι τα χρήματα (500.000 ευρώ) που έχει λαμβάνειν για την επόμενη σεζόν από την Ένωση -με την οποία έχει υπογράψει συνεργασία για 2+1 χρόνια- δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρει αλλού.

Αν γίνει λοιπόν μια υπόθεση εργασίας για προσπάθεια λύσης συνεργασίας τον ερχόμενο Ιούνιο, θα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Και ο Βράνιες, ο οποίος συνήθως φέτος δυστροπεί όταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αντιλαμβάνεται ότι δεν θα είναι βασικός στο επόμενο παιχνίδι, είναι καλός στα επικοινωνιακά «τρικ». Όχι μόνο δια της επαφής που διατηρεί με το οπαδικό κίνημα για να κρατά ζωντανή τη δημοφιλία του, αλλά και με πράξεις όπως η χθεσινή, όταν καταλαβαίνει ότι σηκώνεται σκόνη γύρω από το όνομά του.

Έτσι λοιπόν, όταν αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, πήρε την απόφαση να μεταβεί από μόνος του στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, για να είναι κοντά στην ομάδα. Επισκέφτηκε το ξενοδοχείο, έδωσε το «παρών» και παρακολούθησε το ματς από εκεί, καθώς στην Τούμπα, δεν εθεάθη. Άγνωστο παραμένει πάντως αν επέστρεψε με την αποστολή ή μόνος του, αφού υπάρχουν και άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δεν τον είδαν…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News