ΑΕΚ: Πληρώνει ακριβά τους «δανεικούς» που την πείθουν

Η νέα πραγματικότητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, καθιστά αναγκαία συνθήκη για τις περισσότερες ομάδες να στρέφονται σε λύσεις δανεισμών παικτών.

Σε κάποιες περιπτώσεις με οψιόν αγοράς, σε πιο σύνθετες συμφωνίες με υποχρεωτικές οψιόν, σε άλλες απλά για ένα διάστημα χωρίς συγκεκριμένη προοπτική. Η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση και έχει δοκιμάσει από…όλα τα σενάρια δανεισμών. Και όπως απέδειξε με την περίπτωση του Στίβεν Τσούμπερ, μπορεί και πληρώνει ακριβά τους «δανεικούς» που την πείθουν.

Οση σκόνη και εάν σήκωσε από ένα σημείο και μετά με τις χαμηλές πτήσεις του, ο Ελβετός είναι παίκτης τεράστιας κλάσης και εμπειρίας. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει εύκολα τη διαφορά στα μέρη μας, όπως απέδειξε πρόσφατα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν. Αρκεί βέβαια, να ξέρεις να τον αξιοποιείς και να εκμεταλλεύεσαι τα καλά στοιχεία του. Αν και αυτό προϋποθέτει ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία, που απουσιάζει από την ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων.

Για την ολοκλήρωση της απόκτησης του Τσούμπερ, η ΑΕΚ θα δώσει 2 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, συνολικά. Περίπου 400.000 ευρώ έχουν δοθεί ήδη ως «ενοίκιο», ενώ η ΑΕΚ θα καταθέσει τώρα ακόμα 1,6 εκατ. ευρώ. Με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό, έχει επιτευχθεί ήδη συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο, η πρώτη σεζόν του οποίου εξέπνευσε, με τις απολαβές του παίκτη να είναι στο 1 εκατ. Ο Τσούμπερ έχει υπογράψει από το καλοκαίρι για άλλα τρία χρόνια, με τη συμφωνία να ενεργοποιείται από την στιγμή που η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην εκτέλεση της ρήτρας.

Λιβάγια και Σιμάνσκι

Πρόκειται για μια συμφωνία που ομοιάζει αρκετά με εκείνες που έκανε η ΑΕΚ στο παρελθόν για τον Λιβάγια (κυρίως αυτόν) και τον Σιμάνσκι. Στην περίπτωση του Κροάτη επιθετικού, το καλοκαίρι του 2018 η ΑΕΚ ενεργοποίησε την ρήτρα των 1,8 εκατ. ευρώ, έχοντας προηγουμένως πληρώσει μέσα στην σεζόν και 200 χιλιάδες ενοίκιο. Την ίδια στιγμή, είχε στα χέρια της από το καλοκαίρι του 2017, τετραετές συμβόλαιο με τον παίκτη, που πάντως δεν μπόρεσε να ανανεώσει ή να τον πουλήσει έγκαιρα, ώστε να αποκομίσει οφέλη.

Οσον αφορά τον Σιμάνσκι, η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει αρχικά σε δανεισμό με οψιόν 1,5 εκατ. ευρώ. Επειτα, επεδίωξε να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία και είχε προτείνει στην Αχμάτ Γκρόζνι να αγοράσει τον Σιμάνσκι με 1,2 εκατομμύρια σε δύο δόσεις των 600 χιλιάδων. Τελικά το ποσό έκλεισε στα 1,3 εκατομμύρια σε δύο δόσεις, πλην όμως υπάρχουν και μπόνους για την ομάδα της Τσετσενίας, συν ποσοστό μεταπώλησης, που στην ουσία ισοσκέλισαν την αρχική ρήτρα του 1,5 εκατομμυρίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News