Βαγγέλης Μαρινάκης: Κέρδη μέχρι και 300 εκατομμύρια λίρες με τη Νότιγχαμ αν...

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αντιμετωπίζει την Κυριακή (29/5) τη Χάντερσφιλντ στον τελικό των πλέι οφ της Championship σε ένα ματς όπου διακυβεύονται πολλά λεφτά…

Σύμφωνα με την ανάλυση της Deloitte που δημοσίευσε η nottingham post, η Νότιγχαμ θα μπορούσε να κερδίσει τουλάχιστον 170 εκατομμύρια λίρες τις επόμενες τρεις σεζόν. Και το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέλθει στα 300 εκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια, εάν η ομάδα καταφέρει να παρεμείνει στην Premier League την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με την Deloitte το εισόδημα αυτό θα προέλθει από τις εκτιμώμενες αυξήσεις στα εμπορικά έσοδα του συλλόγου γενικά αλλά τις ημέρες των αγώνων καθώς και από τα εξασφαλισμένα έσοδα από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League.

Η παρουσία στην Premier League την επόμενη εγγυάται έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων περίπου 90 εκατομμυρίων λιρών, ενώ οι πιθανές αποζημιώσεις στις δύο επόμενες σεζόν θα αποφέρουν στη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη περίπου 80 εκατομμύρια λίρες.

Ο Τιμ Μπριτζ, διευθυντής του Sports Business Group της Deloitte, σχολίασε: «Το Wembley αυτό το Σαββατοκύριακο φιλοξενεί τον αγώνα με το πιο προσοδοφόρο έπαθλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο νικητής του τελικού των πλέι οφ θα αποχωρήσει από το γήπεδο έχοντας εξασφαλίσει πρόσθετα μελλοντικά έσοδα τουλάχιστον 170 εκατομμυρίων λιρών».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News