ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας μπάσκετ λόγω Στέρλινγκ

Ποιος να το πίστευε πως η «βουτιά» του Ραχίμ Στέρλινγκ στο ματς του Euro με την Δανία θα οδηγούσε σε παραίτηση έναν μπασκετικό παράγοντα μιας άλλης χώρας…

Η απόφαση του Ραχίμ Στέρλινγκ να «βουτήξει» στον ημιτελικό με την Δανία για να πάρει το πέναλτι που εν τέλει έδωσε την νίκη-πρόκριση στην εθνική Αγγλίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κόσμου.

Φαίνεται, όμως, τελικά πως είχε αντίκτυπο και σε άλλα αθλήματα, όπως το μπασκετ, ανατρέποντας την υφιστάμενη κατάσταση στο μπασκετικό γίγνεσθαι της Ιρλανδίας. Ναι, είναι αλήθεια πως το μπάσκετ και η Ιρλανδία δεν μπαίνουν συχνά μαζί στην ίδια φράση, όμως να που συνέβη κι αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το «θέατρο» του Ραχίμ Στέρλινγκ είχε ως αποτέλεσμα να εκνευρίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομοσπονδίας της Ιρλανδίας, Μπερνάρντ Ο’ Μπάιρνε, ο οποίος σίγουρα δεν είδε με καλό…μάτι την πρόκριση των Άγγλων

 

Αποφάσισε, λοιπόν, να σχολιάσει σε μία ανάρτηση του BBC στο Facebook που ρωτούσε αν έπρεπε να δωσει το πέναλτι του Στέρλινγκ και να γράψει «Black Dives Matter» δηλαδή «οι βουτιές των μαύρων μετράνε» παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα «Black Lives Matter», που επικράτησε για τα δικαιώματα των μαύρων ανθρώπων μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεσότα.

Μετά από έρευνα που διατάχθηκε για το σχόλιο του αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να αφήσει την θέση του στην ομοσπονδία μετά από δέκα χρόνια.

Η ίδια η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της είπε ότι το σχόλιο ήταν απαράδεκτο ενώ ο πρόεδρός της, Πολ ΜακΝτέβιτ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που ο Μπερνάρντ Ο’ Μπάιρνε άφηνε την θέση του.

Ο ίδιος ο Μπερνάρντ Ο’ Μπάιρνε δήλωσε:

«Είμαι ενήμερος για τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή λόγω των διακρίσεων. Το σχόλιό μου ήταν αυθόρμητο, μία εντελώς απερίσκεπτη προσπάθεια για χιούμορ βασισμένη σε ένα λογοπαίγνιο, που ποτέ δεν είχε σκοπό να είναι προσβλητικό φυλετικά ή να υποβαθμίσει οργανώσεις οι οποίες έχουν κάνει τόσα πολλά για να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα διακρίσεων».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News