The Karpet Show: Η απώλεια Γκατσίνοβιτς για τον Παναθηναϊκό είναι μεγαλύτερη από την αξία του

Πριν λίγες μέρες είχα γράψει ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο τουλάχιστον εννέα παίκτες ικανούς να αγωνιστούν στην πρώτη του ομάδα. Κάποιοι φίλοι του ΠΑΟ με κατηγόρησαν για υπερβολές, επισημαίνοντας πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει απλά κάποιες ποιοτικές προσθήκες και πως δύσκολα θα χάσει κάποιον από τους βασικούς.

Μετά το τελευταίο Σαββατοκύριακο οι εννέα προσθήκες μπορεί να θεωρούνται και λίγες διότι έφυγαν ο Βέλεθ και ο Γκατσίνοβιτς – ο πρώτος για την Σαουδική Αραβία και ο δεύτερος για την ΑΕΚ. Μοιάζει επίσης αρκετά πιθανό, μετά τους Βιτάλ, Χατζηζιοβάνη, Λούντκβιστ και Μαουρίσιο, να φύγουν και οι Χατζηθεοδωρίδης και Διούδης, ενώ είναι με τη βαλίτσα στο χέρι ο Μακέντα και ο Καρλίτος και αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το τέλος της συνεργασίας με τον Βιγιαφάνιες.  Όλα αυτά σημαίνουν πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει και φέτος να ξεκινήσει από την αρχή. Μόνο που η εφετινή αποστολή του θα έχει κάποιες σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Ας τα δούμε τα δεδομένα.

Ο Γιοβάνοβιτς υποχρεώνεται να χτίσει μια νέα μεσαία γραμμή

Η απώλεια του Γκατσίνοβιτς είναι σημαντική για ένα λόγο που ξεπερνά την αξία του: υποχρεώνει τον Γιοβάνοβιτς να φτιάξει μια καινούργια μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟ κακώς αιφνιδιάστηκε: ήδη εδώ και εβδομάδες άνθρωποι που ξέρουν το μεταγραφικό παζάρι όπως ο Ευάγγελος Μίχος πχ είχαν γράψει πως για τον Γκατσίνοβιτς υπάρχει ενδιαφέρον ελληνικής ομάδας. Το ρίσκο που πήρε ο ΠΑΟ ήταν διπλό: θέλησε να περιμένει και για να ρίξει την τιμή του παίκτη. Αλλά δεν έπαιζε τελικά μόνος του.   

Ο ΠΑΟ έχει χάσει ήδη τον Μαουρίσιο και τον Λούντκβιστ, ενώ όλα δείχνουν πως θα φύγει κι ο Βιγιαφάνιες. Ο Λούντκβιστ έπαιξε πέρυσι σε 13 ματς – το σημειώνω γιατί υπάρχει η εντύπωση πως δεν αγωνίστηκε καθόλου – για την προσφορά των άλλων δυο δεν χρειάζεται κάποια υπενθύμιση. Φυσικά σημαντική ήταν και η βοήθεια του Γκατσίνοβιτς. Εκανε τη διαφορά ώστε να είναι δύσκολη η αντικατάστασή του; Δεν είναι εύκολο να το αξιολογήσεις. Αλλά σίγουρα βοήθησε αρκετά.

Ο Σέρβος που ήταν υπόδειξη του Γιοβάνοβιτς, ήρθε στον ΠΑΟ τον Ιανουάριο. Αποδείχτηκε μια σημαντική προσθήκη γιατί ο προπονητής τον εμπιστεύθηκε αμέσως. Αλλά δεν μεταμόρφωσε τον ΠΑΟ: έπαιξε σε 15 ματς – σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τρία ματς κυπέλλου. Χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και πήρε στα play off δυο ισοπαλίες με 0-0 (από την ΑΕΚ και τον Αρη) που του έδωσαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη είναι αλήθεια πως με αυτόν στο γήπεδο ο ΠΑΟ έχασε ένα μόνο ματς: αυτό με τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική των play off που ήταν αδιάφορο. Θα λεγα ότι επιτομή της παρουσίας του είναι το παιγνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο. Ο Σέρβος ξεκίνησε στην ενδεκάδα και είχε καλή απόδοση: ο ΠΑΟ με αυτόν παρόντα προηγήθηκε με 1-0. Ο Γκατσίνοβιτς βγήκε στο 57΄εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού. Και το ματς έληξε 4-0…

Η δική μου εντύπωση είναι ότι ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε μια ομάδα που μετά τον Φεβρουάριο είχε ρολάρει κι έκανε αποτελέσματα είτε με αυτόν παρόντα, είτε χωρίς αυτόν. Αν είχαν μείνει όλοι κι έφευγε μόνο αυτός η αντικατάστασή του δεν θα ήταν δύσκολη. Αλλά τώρα από τους περσινούς βασικούς μέσους υπάρχει μόνο ο Πέρεθ. Και θα χρειαστεί ένας νέος μηχανισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News