Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Το «κόκκινο πανί» της ΑΕΚ και το «πράσινο φως» των 11 ομάδων

Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Το κόκκινο πανί της ΑΕΚ και το πράσινο φως των 11 ομάδων

Η μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων της Super League τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Στο προγραμματισμένο Δ.Σ. της Super League  θετικές στην παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ εμφανίστηκαν οι 11 από τις 14 ομάδες/

Υπέρ «ψήφισαν» οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός.

Κατά «ψήφισε» η ΑΕΚ η οποία έχει πει για τον Κλάτενμπεργκ ότι «κάνει τουρισμό μεταξύ Ακρόπολης και πυραμίδων». 

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Βόλος, ενώ ο ΠΑΟΚ απέφυγε να πάρει θέση, με το αιτιολογικό  ότι το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και άρα το Δ.Σ. της λίγκας είναι αναρμόδιο ν’ αποφασίσει.

Όπως είναι γνωστό ο Κλάτενμπεργκ έχει συμφωνήσει ήδη ν’ αναλάβει το πόστο του προέδρου στην Επιτροπή Ανάπτυξης της διαιτησίας στην Αίγυπτο.

Το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου και αναμένεται η εισήγηση του προέδρου, Τάκη Μπαλτάκου για την ανανέωση ή όχι.

Η ανακοίνωση της Super League για τον Κλάτενμπεργκ

«Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Παράλληλα, κατά πλειοψηφία (11 ΠΑΕ τοποθετήθηκαν υπέρ, 1 ΠΑΕ κατά, 1 ΠΑΕ απούσα, 1 ΠΑΕ επιφυλάχθηκε), το Δ.Σ. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Mark Clattenburg, για το έργο που έχει επιτελέσει στη Διαιτησία μέχρι σήμερα, καθώς και τη βούλησή του να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια.
Επίσης, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε παραπάνω.
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., περί σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων της Super League».

H AEK για τον Κλάτενμπεργκ

Ο Α΄Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς στη συνεδρίαση της Super League καταφέρθηκε κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Είπε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Κλάτενμπεργκ προτού καν ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του με την ελληνική ομοσπονδία φρόντισε να αρχίσει επαφές με την αιγυπτιακή και να κλείσει συμφωνία με δόξα και τιμή, σε μία επίδειξη ασέβειας έναντι εκείνων που τον πλήρωναν αδρά την τελευταία διετία. Και έχει κι από πάνω την απαίτηση να γίνει διπλοθεσίτης, να κάνει τον τουρισμό του μεταξύ Πυραμίδων και Ακρόπολης και εμείς να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε λες και είμαστε Μπανανία. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

»Ο κ. Κλάτενμπεργκ απέτυχε παταγωδώς. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να κάθεται πάνω στο παχυλό συμβόλαιό του χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στο ποδόσφαιρο. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς εναντίον του. Και οι τέσσερις του BIG 4 έχουν κατά καιρούς αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Άλλο βέβαια αν μετά ο κ. Κλάτενμπεργκ κατάφερνε χάρη στις εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις του να εξασφαλίζει εκ των υστέρων την ανοχή ή και τη σιωπηρή ή ακόμα και τη δημόσια στήριξη κάποιων εκ των επικριτών του. Αυτά όμως δεν έχουν πλέον σημασία. Η ώρα της κρίσης έχει έρθει και ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και έχει βρεθεί ελλιποβαρής. Δεν εξέλιξε κανέναν Έλληνα διαιτητή, δεν ανέδειξε κανέναν διαιτητή, δεν έκανε το παραμικρό στον τομέα της εκπαίδευσης, πρακτικά ακύρωσε τους διαιτητές πρώτης γραμμής, αποδόμησε τους Έλληνες διαιτητές, δεν προσέφερε τίποτα στο ποδόσφαιρο, δεν αφήνει πίσω του ίχνος έργου».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News