Τάκης Μπαλτάκος: Τραβάει το σκοινί για Μπένετ - Τι είπε για Μαρινάκη και Κλάτενμπεργκ

Τάκης Μπαλτάκος: Επιμένει για Μπένετ – Τι είπε για Μαρινάκη και Κλάτενμπεργκ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος απάντησε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης στα όσα είπε γι’ αυτόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή την επιλογή του αρχιδιαιτητή.

Ο Μπαλτάκος προωθεί τον Άγγλο Μπένετ για νέο αρχιδιαιτητή ενώ η Super League ψήφισε υπέρ του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο πρόεδρος της Λίγκας έκανε λόγο για «δικτατορικές αντιλήψεις» και αποκάλυψε ότι θα ζητήσει ένα γραφείο για να εγκατασταθεί στην ΕΠΟ με την ιδιότητα του Α΄αντιπροέδρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε στον σταθμό Metropolis 95.5.

Για το θέμα Κλάτενμπεργκ 

«Αναρωτιέμαι, γιατί γίνεται τόση φασαρία για τον Κλάτενμπεργκ; Δεν βγάζει νόημα αυτό. Η Ελλάδα είναι σε επιτροπεία, πρέπει να έχει ξένο αρχιδιαιτητή. Γιατί πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο; Δεν κατανοώ την μανία για τον Κλάτενμπεργκ… Η λίγκα θέλει να πάρει τον Κλάτενμπεργκ ως σύμβουλο. Δεν μας πέφτει λόγος. Εάν η Λίγκα όμως προσπαθήσει να δώσει αρμοδιότητες αντίθετες με το καταστατικό της ΕΠΟ, αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα μπορεί ομως ο Κλάντεμπεργκ να είναι και εκπαιδευτής διαιτησίας. Είναι αντίθετο με το καταστατικό

Για το γραφείο Μαρινάκη στην ΕΠΟ

«Ο κ. Μαρινάκης για να έχει γραφείο στην ΕΠΟ θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχος χώρος. Αυτή την στιγμή δεν έχει γραφείο ο αναπληρωτής πρόεδρος και ο πρώτος αντιπρόεδρος. Πρέπει να υπάρξει επίσημο αίτημα. Όταν θα έρθει το αίτημα, επίσημο, τότε θα υπάρξει επίσημη απάντηση. Δεν απαντώ στον κ. Μαρινάκη, όμως λέω ότι για λόγους καθαρά γεωμετρικούς δεν έχει ξεχωριστό γραφείο ούτε ο αναπληρωτής πρόεδρος, ούτε ο πρώτος αντιπρόεδρος. Υπάρχει ένα γενικό γραφείο όπου μπορούν να καθίσουν οι αρμόδιοι. Εκεί είναι ευπρόσδεκτος. Ο πρόεδρος της Λίγκας είναι αντιπρόεδρος Β στην ΕΠΟ. Δεν υπάρχει χώρος για να έχει ξεχωριστό γραφείο, ούτε εκείνος ούτε οι άλλοι δύο που προανέφερα»

Για τα περί δικτατορικών αντιλήψεων

«Ερωτώ: Δεν εκλέγεται η ΕΠΟ; Όταν εκλέγεται το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος, για ποια δικτατορία μιλάμε; Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι δημοκρατικές».

Γιατί την επιλογή Μπένετ

«Είναι Άγγλος, προέρχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πρόκειται για έναν διαιτητή που είναι σε υψηλό επίπεδο. Το τρίτο είναι πως ο συγκεκριμένος κύριος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει τους διαιτητής με μία μεγάλη υποσημείωση, αυτό που είπε ο Γκαγκάτσης. Να μην μένει κανείς πάνω από δύο χρόνια. Ο Μπένετ δεν ερχόταν στην Ελλάδα, το 99% του χρόνου του έμενε στο Λονδίνο και από εκεί έβλεπε και αξιολογούσε τις καταστάσεις. Δεν ελληνοποιήθηκε, δεν ήρθε σε επαφή με ανθρώπους από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News