Super League: Κατακραυγή 10 ομάδων στη μεθόδευση της ΕΠΟ για Κλάτενμπεργκ - Για «δικτατορικές αντιλήψεις» έκανε λόγο ο Μαρινάκης

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να άλλαξε ροτα, σε σχέση με τη στάση που είχε κρατήσει την 4η Ιουλίου, ωστόσο και πάλι η ουσία είναι ίδια. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Super League που τάχθηκε υπέρ της παραμονής του αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, καταδικάζει απερίφραστα την αδιανόητη συμπεριφορά του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη του ΔΣ της Λίγκας με θέμα την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας με τον Άγγλο πρότεινε / αποφάσισε (;) να αντικατασταθεί! 

Όλες οι ομάδες, πλην της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ (σ.σ.: «Δεν έχουμε πρόβλημα με το πρόσωπο Κλάτενμπεργκ, αλλά κάθε δυο χρόνια πρέπει να αλλάζουν τα πρόσωπα! Συμφωνούμε σε όλα τα άλλα να οργανωθούμε και να ανεξαρτητοποιηθούμε σε πολλούς τομείς σε σχέση με την ΕΠΟ», επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο Γκαγκάτσης) και του Βόλου (η Λαμία ψήφισε λευκό) τάχθηκαν ξανά υπέρ της παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ παρότι ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης πληροφορήθηκαν την κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου. Και όσο μαζί ήταν στην παραμονη του τωρινού αρχιδιαιτητή, άλλο τόσο ήταν στην «καταδίκη» των χειρισμών της ΕΠΟ για μία ακόμη φορά. 

Μαρινάκης: Υπομονή τέλος, δικτατορικές αντιλήψεις από ανθρωπάκια

Ο πρόεδρος της Super League και διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ως τώρα έκανα υπομονή και μια προσπάθεια να πάμε μαζί το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν από λίγο ο κ.Μπαλτάκος δείχνοντας ποιός είναι ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόσληψη του κ.Μπένετ, βοηθού του κ.Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;»
Και συνέχισε ο κ.Μαρινάκης: «Απο σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά. Θα ζητήσω γραφείο στην ΕΠΟ και απο αύριο ως αντιπρόεδρος θα είμαι εκεί για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Θα τα βρούμε όλα, θα τα ψάξουμε όλα. Μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν απο κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους εισιτήριο για έναν αγώνα και δεν έχουν καμμιά σχέςη με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Απο σήμερα μπαίνει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά θέλουν δε θέλουν».

Αλαφούζος: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ και δεχόμαστε… καπέλο;

Το ίδιο έξαλλος ήταν και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος. «Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΟ και είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο απο την ΕΠΟ; Λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος», ανέφερε σχετικά με όλα όσα συνέβησαν. Στο ίδιο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου των πρασίνων, Λεωνίδα Μπουτσικάρη. «Οι χειρισμοί της ΕΠΟ αποτελούν τον ορισμό της προσβολής απέναντι μας. Οφείλεται περισσότερος σεβασμός. Δεν μπορεί να είμαστε το 90% των εσόδων τους και το 5% των αποφάσεων», τόνισε.

«Πήρε… εντολή να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ»

Η άποψη του Λεβαδειακού ήταν η εξής: «Μετά το σημερινό πρέπει να διακοπεί κάθε κουβέντα με την ΕΠΟ». Ο ΟΦΗ συμπλήρωσε: «Δεν κατανοούμε αυτό που έκανε η ΕΠΟ. Ήταν λάθος και δυστυχώς δεν έχει σχέση με τα θέλω του ελληνικού ποδόσφαίρου». Στο ίδιο ύφος και ο κ.Σπανός από πλευράς Ατρομήτου: «Μας γυρνάει χρόνια πίσω η ΕΠΟ με την τακτική αυτή που αιφνιδίασε. Δηλώνει ουσιαστικά η ΕΠΟ δε θέλει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και προσβάλλει όλους τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Είναι αστεία πράγματα πέφτω απο τα σύννεφα. Βλέπω ότι πήρε εντολή να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ».

Ούτε οι άλλες ομάδες ήταν χαρούμενες μ’ αυτό που έκανε η ΕΠΟ. Ο εκπρόσωπος του Αστέρα, τόνισε: «Υπουλη και υστερόβουλη ενέργεια της ΕΠΟ κατά του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όσο πιο γρήγορα αυτονομηθούμε τόσο καλύτερα». Ο Παναιτωλικός σχολίασε: «Δεν έπρεπε να μας αιφνιδιάσουν. Ούτε να αποφασίζει η ΕΠΟ μόνη της». Σε πιο σκληρό ύφος ο Ιωνικός υπογράμμισε: «Μια… καρατόμηση χωρίς ουσιαστικά κανόνες. Προσπάθησαν να τον βγάλουν αποτυχημένο ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων τον ήθελε και σήμερα λένε ότι θα βάλουν αρχιδιαιτητή τον βοηθό του… αποτυχημένου. Χωρίς συνεννόηση και με αιφνιδιασμό». Τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα, συμπλήρωσε: «Εμείς επιμένουμε στην απόφαση μας. Αυτά που είπαμε δέκα μέρες πριν ισχύουν απολύτως. Ναι στον Κλάτενμπεργκ και όχι σε όλα αυτά που μεθόδευσε η ΕΠΟ με αυτό τον άθλιο τρόπο».

Προσπάθεια για κοινή διαχείριση τηλεοπτικών

Να σημειωθεί τέλος ότι με πρωτοβουλία του προέδρου της Super League και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, αρχίζει διαβούλευση προκειμένου να επιτευχθεί κοινή διαχείριση τηλεοπτικών εσόδων. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News