ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Γιατί ο Λουτσέσκου επιμένει για Σοτέλδο αν και ξέρει τον χαρακτήρα του

ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πτοείται από τα όσα ακούγονται για την εξωγηπεδική ζωή του Γέφερσον Σοτέλδο και έχει λόγο που το κάνει

Πανάκριβο αυτοκίνητο, πλατινέ μαλλί, απουσία από προπόνηση λόγω ξέφρενου πάρτι, τρακάρισμα λόγω απρόσεκτης οδήγησης. Ο φάκελος του Γέφερσον Σοτέλδο έχει σελίδες που θα έκαναν πολλούς προπονητές, μεταξύ αυτών και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να προβληματιστούν έντονα. Ο Λουτσέσκου όμως επιμένει.

Υπήρχαν φορές που ο Γέφερσον Σοτέλδο δεν είχε υποδειγματική εξωγηπεδική ζωή. Και, κακά τα ψέμματα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όσο μικρότερη είναι η αγωνιστική προσφορά ενός ποδοσφαιριστή, τόσο μεγαλύτερη είναι η έρευνα για το τι κάνει τις ώρες που έχει προσωπική ζωή. Ο Βενεζουελάνος μικρόσωμος μεσοεπιθετικός είχε στο παρελθόν προτάσεις για να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Μια ήταν από τον Ζοσέ Μπότο και μια από τον Ραζβάν Λουτέσκου.

Ο Μπότο τον ήθελε στη Σαχτάρ και ο Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής και ο Ρουμάνος τεχνικός συνεργάζονται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γέφερσον Σοτέλδο, δεν χρειάζεται κάποιος από τους δυο να μιλήσει στον άλλον για τον ποδοσφαιριστή καθώς τον γνώριζαν αμφότεροι. Και δεν εννοούμε ως όνομα αλλά ως αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Ζοσέ Μπότο είχε ασχοληθεί με τον Βενεζουελάνο για λογαριασμό της Σαχτάρ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ήθελε στην Αλ Χιλάλ.

Ποντάρουν στο προσωπικό κίνητρο

Για διαφορετικούς λόγους, ο Σοτέλδο παρέμεινε στην Αμερική και πήγε από τη Νότια στη Βόρεια. Στα 25 του, Μπότο και Λουτσέσκου του ανοίγουν την πόρτα της Ευρώπης σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας του. Έχοντας περάσει από Χιλή, Βραζιλία, ΗΠΑ και Μεξικό, ο Σοτέλδο μοιάζει να έκλεισε τον κύκλο σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού. Ο ΠΑΟΚ «προκαλεί» τον Σοτέλδο να δείξει αν μπορεί να αφήσει το ποδοσφαιρικό του στίγμα στην Ευρώπη. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που θα μπορούσε να δώσει μια ομάδα σε έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Σοτέλδο. Στον ΠΑΟΚ ποντάρουν πως αυτό το κίνητρο είναι αρκετό για να περιοριστούν και οι όποιες εξωγηπεδικής κινήσεις, που ενδεχομένως να του στοιχίσουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News