ΕΠΟ: Το τριπλό τετ α τετ Μαρινάκη – Μπαλτάκου… ζεματάει!

Ο Παντελής Περιβολάρης γράφει στη SportDay για την Παρασκευή που… κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του στην ΕΠΟ.

Το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ του προέδρου της Super League και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο αναμένεται να γίνει αύριο και μάλιστα τρεις φορές και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του, όπως αναφέρει το λαϊκό ρητό.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι ήδη ο νέος πρόεδρος της Λίγκας έχει θέσει διάφορα ζητήματα στην Μπαλτάκο, ο οποίος πετάει την μπάλα στην κερκίδα αποφεύγοντας προς το παρόν να απαντήσει. Οι δυο τους μπορεί να να είχαν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο πριν από λίγες μέρες στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά εκείνη ήταν μια συνάντηση γνωριμίας. Αντίθετα αυτή τη φορά θα βρίσκονται στο τραπέζι όλα τα… «καυτά» θέματα της επικαιρότητας. 

Η γεμάτη ατζέντα της Παρασκευής

Ας δούμε, όμως, πρώτα την ατζέντα. Αύριο Παρασκευή νωρίς το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με βασικό θέμα τον κανονισμό διαιτησίας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συνεδρίαση, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέχει ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Εκεί έχει πιο σοβαρό θέμα, του αρχιδιαιτητή, με τον Τάκη Μπαλτάκο να έχει προτείνει τον Στέφεν Μπένετ για να αντικαταστήσει το Μαρκ Κλάτενμπέργκ και την Λίγκα να έχει ήδη στείλει επιστολή στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ ζητώντας την παραμονή του δεύτερου, τον οποίο έχει προσλάβει και ως σύμβολο για θέματα διαιτησίας.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συνεδρίασης θα ακολουθήσει, βάσει προγράμματος, νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για να επικυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Εν αντιθέσει με το συμβούλιο της Λίγκας που από την εποχή της πανδημίας είναι με τηλεδιάσκεψη, το συμβούλιο της ΕΠΟ γίνεται δια ζώσης, συνεπώς το τετ α τετ Μαρινάκη – Μπαλτάκου μόνο ως σκέψη ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Τι έχει ζητήσει ο Μαρινάκης από τον Μπαλτάκο

Να επιστρέψουμε, όμως, στα ζητήματα που έχει βάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Μπαλτάκο.

Ο Μαρινάκης έχει ζητήσει:

*Χώρο γραφείου εντός της κεντρικής εγκατάστασης γραφείων της ΕΠΟ

*Κατάλογο μισθοδοσίας προσωπικού της ΕΠΟ μαζί με τα μπόνους και τις μη χρηματικές παροχές όπως αυτοκίνητο κλπ.

 *Βιογραφικά των υπαλλήλων, περιγραφή των καθηκόντων αυτών (job descriptions) και εκθέσεις αξιολόγησης αυτών τουλάχιστον των τριών τελευταίων ετών. Επίσης, ανάλυση της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού.

*Τις βασικές συμβάσεις εξωτερικής συνεργασίας (παροχής υπηρεσιών) με τρίτα πρόσωπα, τα οποία παρέχουν κατά σταθερό και μόνιμο τρόπο υπηρεσίες προς την ΕΠΟ.

*Χορηγικές, διαφημιστικές ή λοιπές συναφείς συμβάσεις τουλάχιστον των τελευταίων τριών ετών,

*Λίστα των εισπράξεων της ΕΠΟ από ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Μπαλτάκος είχε πει σε συνέντευξή του ότι δεν υπάρχει χώρος στα γραφεία και πως όλα τα άλλα αποτελούν προσωπικά δεδομένα για να δοθούν.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News